Evenimentul ZileiPoliticaUn fost premier strigă: „Fake News!” Votul din Strasbourg și războiul din PSD

Un fost premier strigă: „Fake News!” Votul din Strasbourg și războiul din PSD

Un fost premier strigă: „Fake News!” Votul din Strasbourg și războiul din PSD
Mihai Tudose, fost premier al României și actual europarlamentar din partea Pro România se plânge că s-au lansat știri false despre el.

Acuzația de fake news vine în contextul în care liderul partidului din care face parte, un alt fost premier, Victor Ponta, a ieșit, la scurt timp după anunțarea rezultatelor sondajelor exit poll la prezidențiale, să critice prestația dezastruoasă a Vioricăi Dăncilă și să facă un apel la reunirea stângii.

„Nu pot să spun că sunt bucuros, nu l-am votat, nu l-am susținut pe domnul Iohannis. De partea cealaltă, Viorica Dăncilă trăiește într-o minciună! Niciun candidat al PSD nu a luat un scor atât de prost, niciun alt candidat nu a pierdut atât de multe voturi. Eu am pierdut în turul II cu 5,3 milioane de voturi, iar Viorica Dăncilă a luat puțin peste 3 milioane de voturi. Probabil că și la alegerile locale dreapta va câștiga. Singura soluție este o stângă unită, dar o stângă unită reformată, pentru că dacă ne unim pentru a lua bătaie, degeaba ne unim. Este nevoie de un pol de stânga unit și reformat, de figuri noi”, a spus Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ponta face deja „dansul vulturului”. Anunț de ultimă oră în Stânga românească

Fostul premier și președinte al PSD și-a continuat declarațiile cu privire la reunirea stângii și luni seara, la PSD. „Nu, eu nu mă întorc membru în PSD. Pe mine de ce m-a împins Dragnea ca să candidez la prezidențiale? Ca să îmi ia locul. Dar astea sunt lecțiile trecutului (…) Cred că fără o opoziție puternică, cei de la Putere vor face exact ce s-a întâmplat în 2010-2011 când credeau că pot face ce vor”, a declarat Ponta.

Ponta, atac dur la Dăncilă. „A greșit grav, a pierdut tot”

Doar că, la votul de învestitură pentru Cabinetul Orban, între cei doi foști premieri a apărut o ruptură imensă. Mihai Tudose a militat pentru susținerea guvernului liberal, împtriva șefului săi Victor Ponta. Scandalul a fost atât de mare încât europarlamentarul a cerut demisia lui Ponta din fruntea Pro România.

Bubuie nervii în Pro România. Tudose dă de pământ cu Ponta. „Să îți dai demisia”

În acest context, în cursul zilei de luni au circulat mai multe scenarii privitoare la poziția dizidenților din Pro România, conduși informal de Mihai Tudose, cu privire la războiul din fostul lor partid, PSD. Dar fostul premier a ținut să precizeze că nu a luat nicio poziție față de această luptă pentru putere.

„Azi, la Strasbourg, la vot în Comisia de Comerț a Parlamentului European, până seara târziu (ora 20:00). Când am terminat votul și m-am uitat pe știrile din țară “am aflat” că în același timp eram și în alte locuri prin București, prin diverse birouri, în diverse negocieri”, a scris Tudose pe Facebook.

„Nu știu dacă să îi dezamăgesc pe unii, dar ieri am votat la Bruxelles, azi sunt la Strasbourg… mă întorc în București vineri, deci, o rugăminte: “plasați-mă” în diverse discuții de vineri încolo, măcar să fiu și eu în țară 🤣🤣🤣”, și-a încheiat postarea Tudose.


Accesează: