Un feribot turc a fost deturnat în apele Mării Marmara. Suspectul a fost ucis de poliţie

Un feribot turc a fost deturnat în apele Mării Marmara. Suspectul a fost ucis de poliţie

Un bărbat care a pretins că avea asupra lui o bombă a deturnat ieri un feribot în largul portului Izmit din nord-vestul Turciei, transmit agenţiile AP şi Reuters, citând surse oficiale locale. Suspectul, un militant kurd, a fost ucis în această dimineaţă de forţele de elită ale poliţiei turce.

Feribotul Kartepe avea la bord în jur de 20 de pasageri şi patru membri de echipaj, potrivit celor două agenţii, preluate de Reuters. Toate persoanele de la bord sunt în siguranţă.

Bărbatul a pretins că pe vas se mai află alţi patru atacatori, însă echipajul a comunicat că acesta este singur, a declarat primarul portului Izmit, Ibrahim Karaosmanoglu, la postul NTV.

Nu există deocamdată informaţii despre identitatea sau motivele atacatorului, care a cerut să vorbească şi cu presa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit televiziunii de stat TRT, paza de coastă a urmărit feribotul în timp ce acesta naviga în largul coastei Mării Marmara, în dreptul oraşului Yalova. Suspectul avea asupra sa un dispozitiv cu un buton şi mai multe cabluri, care s-au dovedit a fi o bombă falsă. El ar fi cerut membrilor echipajului să ducă feribotul în apropierea insulei Imrali unde este încarcerat fostul lider al PKK, Abdullah Ocalan.