Evenimentul Zilei > International > Un expert de la Johns Hopkins prezice sfârşitul pandemiei
Un expert de la Johns Hopkins prezice sfârşitul pandemiei

Un expert de la Johns Hopkins prezice sfârşitul pandemiei

 Un profesor de la Universitatea Johns Hopkins, din Baltimore, din statul american Maryland, prezice că pandemia de COVID-19 va fi "aproape dispărută" până în aprilie 

Un expert de la Johns Hopkins prezice sfârşitul pandemiei.

Medicul Marty Makary, care este profesor la Şcoala de medicină a universităţii şi la Şcoala de sănătate publică Bloomberg, a formulat această ipoteză într-o scrisoare publicată în „Wall Street Journ” vineri.

Ce spune medicul de la Johns Hopkins

Makary spune că infectările zilnice cu coronavirus au scăzut cu 77% de la începutul lui ianuarie în Statele Unite.

„Există motive să credem că ţara se îndreaptă spre un nivel de infectare foarte scăzut. Cum multe persoane au fost infectate, din care o majoritate nu a avut niciun simptom sau simptome uşoare, rămân mai puţini americani să fie infectaţi”, scrie el.

„Cu traiectoria actuală, consider că COVID va fi aproape dispărut pană în luna aprilie, permiţând americanilor să reia o viaţă normală”, adaugă el.

Marty Makary estimează că numărul ridicat de persoane care au fost infectate, împreună cu campania de vaccinare, ar putea contribui la atingerea unei imunităţi colective în primăvara viitoare. Expertul este de asemenea de părere că acest lucru va proteja populaţia contra variantelor virusului şi va limita răspândirea lor.

„Când lanţul de transmitere a virusului este rupt în mai multe locuri, devine dificil pentru virus să se extindă – şi asta include mutațiile”, scrie el.

Din martie 2020, peste 28 de milioane de persoane au contractat Covid-19 în Statele Unite. Din acest număr, aproape 500.000 de persoane au decedat în urma îmbolnăvirii de coronavirus.

 

Traducere: Gabriela Sîrbu/gsarbu/rlambru