Evenimentul Zilei > Social > Un emigrant îi cere lui Geoană cei 25.000 de euro promişi
Un emigrant îi cere lui Geoană cei 25.000 de euro promişi

Un emigrant îi cere lui Geoană cei 25.000 de euro promişi

Adrian Chifu, originar din Piatra Neamţ, s-a întors recent în ţară, după 12 ani petrecuţi la Milano, unde a lucrat în domeniul imobiliar. Tânărul, care a condus pentru scurt timp organizaţia PIN Neamţ, este primul român care îi cere preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, să îşi respecte promisiunea făcută în campania electorală. "Şeful PSD a promis în campania electorală 25.000 euro pentru fiecare român întors din străinatate şi subvenţionarea a 60% din împrumutul bancar pentru deschiderea unei activităţi", a afirmat Chifu, citat de Monitorul de Iaşi.

"Anul Nou îmi va aduce o viaţă nouă după 12 ani de străinatate, dar şi o sumă de bani consistentă pentru reintegrarea în România", a mai spus românul, încrezător în şansa promisă de Mircea Geoană.
 
Acesta a motivat că gestul său ar trebui să reprezinte un impuls pentru ceilalţi români care se întorc în ţară, dar şi o lecţie pentru politicienii români.

"Sper să înveţe pentru totdeauna că lucrurile promise trebuie şi îndeplinite", a subliniat românul.

Bani pentru sinistraţi

Înţelegând contexul economic dificil, tânărul ar accepta aceşti bani şi în rate.

"Ţinand cont de criza economică, am hotărât să vin în sprijinul liderului PSD şi voi accepta plata chiar şi în rate. Dacă îşi va onora promisiunea Mircea Geoană, întreaga sumă o voi dona sinistraţilor romaşcani", a precizat Adrian Chifu, care speră ca va fi ajutat, în demersul său, de autorităţile nemţene şi de noii guvernanţi.

În cazul în care preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-ar respecta promisiunea, autorităţile ar trebui să le plătească celor două-trei milioane de români care lucrează în străinătate, o "primă de instalare" de 40-60 de miliarde de euro, dacă se întorc în România.