Un elicopter militar s-a prăbușit în Kenya. Șeful armatei și nouă militari de rang înalt au murit pe loc

Un elicopter militar s-a prăbușit în Kenya. Șeful armatei și nouă militari de rang înalt au murit pe loc Sursa foto: Platforma X

Un elicopter militar s-a prăbușit în Kenya. În urma tragediei, șeful Armatei și 9 militari de rang înalt și-au pierdut viața. Anunțul oficial venit din partea președintelui William Ruto.

Tragedie în Kenya. Șeful Armatei a murit

Elicopterul s-a prăbușit joi după-amiază, după doar câteva minute de de la decolare. Tragedia a avut loc în vestul ţării. Șeful Armatei, precum și alți nouă militari de rang înalt au murit pe loc. Două persoane au supraviețuit accidentului, însă au fost rănite.

„Sunt profund întristat să anunț trecerea în neființă a generalului Francis Omondi Ogolla, șeful Forțelor de Apărare din Kenya", a declarat William Ruto.

Acesta a precizat că autoritățile au deschis o anchetă pentru a se stabili motivul prăbușirii aparatului de zbor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Kenya

Sursa foto: Platforma X

Era în timpul unei misiunii

Francis Ogolla și-a pierdut viața în timpul unei. Acesta decolase din Nairobi pentru a vizita trupele din zona de nord a țării. Totodată, șeful Armatei urma să  inspecteze lucrările de renovare a școlilor din regiunea respectivă. După tragedie, președintele Ruto Ruto a convocat o reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate la Nairobi.

„Pentru mine, în calitate de comandant-șef al Forțelor de Apărare din Kenya, este un moment tragic pentru fraternitatea Forțelor de Apărare din Kenya și este o zi foarte nefericită pentru națiune în general", a adăugat acesta.

Kenya

Sursa foto: Platforma X

Kenya.  Elicopterul a luat foc

Conform primelor informații legate de tragedie, elicopterul a luat foc după prăbușire. Printre victime se numără generali și ofițeri.

„Elicopterul a luat foc după ce s-a prăbușit iar la bord se aflau peste zece comandanți de rang înalt, inclusiv generalul Ogolla”, a explicat un reprezentant al Poliției naționale din Kenya.

„Patria noastră a pierdut unul dintre cei mai valoroși generali ai săi. Am pierdut, de asemenea, ofițeri, militari și femei curajoase", a adăugat el.

Kenya va avea trei zile de doliu începând de vineri, a mai spus președintele Ruto.