Evenimentul Zilei > Actualitate > Ar fi luat BAC-ul din România fără probleme. Un elev genial din Germania a rezolvat o problemă propusă de Newton acum 350 de ani
Ar fi luat BAC-ul din România fără probleme. Un elev genial din Germania a rezolvat o problemă propusă de Newton acum 350 de ani

Ar fi luat BAC-ul din România fără probleme. Un elev genial din Germania a rezolvat o problemă propusă de Newton acum 350 de ani

Un elev din Germania a reuşit să rezolve o problemă matematică ce a fost compusă în urmă cu 350 de ani de către Newton. Matematicieni renumiţi nu au reuşit această performanţă de-a lungul timpului.

Numele său este Shouryya Ray, provine din Dresda, Germania, şi este considerat un geniu, după ce a reuşit să descifreze două teorii fundamentale privind dinamica particulelor. Fizicieni cu vechime nu sunt capabili să facă asta decât cu ajutorul unor calculatoare performante.
Soluţiile pe care elevul le-a găsit problemelor vor permite de-acum oamenilor de ştiinţă să calculeze traiectoria exactă a unei mingi şi să prezică modul în care aceasta va lovi şi ricoşa dintr-o suprafaţă plană.
Interesul pentru aceste probleme l-a dobândit după ce a vizitat împreună cu colegii Universitatea din Dresa, unde profesorii le-au spus elevilor că problemele respective nu sunt descifrate de 350 de ani.
Tânărul Shouryya a fost pasionat de matematică încă de la vârste fragede. La doar 6 ani el a început să rezolve ecuaţii foarte complicate. Cu toate astea, el este modest şi nu se consideră un geniu, aşa cum l-au catalogat mulţi din anturajul său.
“Există şi alte lucruri la care mi-aş fi dorit să fiu mai bun la şcoală. De exemplu la fotbal", a declarat modest elevul, citat de Daily Mail.
El susţine că matematica are o “frumuseţe intrinsecă". Totuşi, dragostea pentru calcule i-a fost insuflată de tatăl său, un inginer din Calcutta, oraş în care a locuit întreaga familie până în urmă cu 4 ani.
Datorită rezultatelor sale foarte bune, elevul a fost avansat cu doi ani şcolari faţă de colegii săi.