Evenimentul Zilei > International > Un diplomat american prins cu un obuz în timp ce încerca să iasă din Rusia
Un diplomat american prins cu un obuz în timp ce încerca să iasă din Rusia

Un diplomat american prins cu un obuz în timp ce încerca să iasă din Rusia

Un obuz de mortier neutralizat a fost descoperit sâmbătă în bagajele unui funcţionar al ambasadei SUA la Moscova. Rusia acuză „provocarea”.

Cu ocazia unei percheziţii la intrarea într-un terminal al aeroportului moscovit Şeremetievo (cel mai mare din Rusia), „un obiect asemănător cu un obuz de mortier a fost descoperit în bagajele unui angajat al ambasadei Statelor Unite”, a declarat pentru agenţia Ria Novosti o sursă din Ministerul rus de Externe. „Geniştii au confirmat că era vorba de un obuz cu un detonator, dar fără material explozibil”, a precizat sursa.

„Pare că Statele Unite încearcă să testeze fiabilitatea securităţii Rusiei, nu doar din exterior, organizând regulat raiduri provocatoare ale vaselor de război şi ale avioanelor în apropierea frontierelor noastre, ci şi din interior. Şi cu implicarea funcţionarilor ambasadei sale”, a acuzat ministerul.

Potrivit surselor citate, diplomatul american, care ar avea legături cu armata americană, a declarat că ducea obuzul acasă „pentru colecţia sa personală”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.