Evenimentul Zilei > International > Un deținut român a speriat Italia! A bătut patru gardieni, dar nu s-a răcorit!
Un deținut român a speriat Italia! A bătut patru gardieni, dar nu s-a răcorit!

Un deținut român a speriat Italia! A bătut patru gardieni, dar nu s-a răcorit!

Un deținut român și-a dat foc la celulă și a agresat patru gardieni.

Un român a devenit un personaj celebru în Italia. Acesta și-a dat foc la celulă Mai mult, a bătut și patru gardieni dintr-o închisoare din Reggio Emilia. Incidentul a avut loc luni după-amiază. Românul, în vârstă de 24 de ani, a adunat mai multe bucăți de material și le-a dat foc.

Gardienii agresați de român au necesitat fiecare 3-7 zile de îngrijiri medicale.

Conform observatornews.ro, deoarece focul risca să se extindă, mai mulți gardieni au încercat să intervină. În acel moment deținutul român a început să-i lovească, cu pumnii și picioarele. Românul a fost până la urmă imobilizat.

Acest lucru s-a întâmplat nu înainte ca patru dintre gardieni să fie răniți, în special la nivelul feței.

Românul a mai provocat un incendiu

Românul riscă o prelungire a pedepsei. Acest lucru în condițiile în care nu este la primul incident de acest gen. El a mai provocat un incendiu și în închisoarea din Forli. Gardienii bătuți au fost duși la spital. Medicii au constatat că ei au nevoie între trei și șapte zile de îngrijiri medicale pentru a se face bine.

Incidentul a dat naștere unui val de nemulțumiri în sistemul penitenciar din Italia. Gardienii afirmă că ar trebui să fie dotați cu pistoale cu electroșocuri, deoarece altfel nu au cum să intervină asemenea cazuri, potrivit gazetaromaneasca.com.