Evenimentul Zilei > Politica > Un deputat PDL a inițiat o lege privind acordarea de vouchere culturale de 125 de lei pentru bugetari
Un deputat PDL a inițiat o lege privind acordarea de vouchere culturale de 125 de lei pentru bugetari

Un deputat PDL a inițiat o lege privind acordarea de vouchere culturale de 125 de lei pentru bugetari

Deputatul PDL Claudia Boghicevici a depus, luna aceasta, o iniţiativă legislativă, la Camera Deputaţillor, prin care propune acordarea unui ”voucher cultural”, bugetarilor, în valoare de 125 de lei, pentru cumpărarea de cărţi, bilete la evenimente culturale, spectacole de teatru, muzee, sau operă, informează mediafax.ro.

Claudia Boghicevici arată în expunerea de motive la propunerea legislativă că potrivit unui sondaj Eurobarometru dat publicităţii de Comisia Europeană şi realizat în perioada 26 aprilie-14 mai 2013, aproximativ 51% dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni, procent inferior mediei europene, care este de 68%.

Ea menţionează că prin această propunere doreşte să ofere cadrul legal pentru şanse egale în ceea ce priveşte accesul la cultură a angajaţilor din sistemul bugetar şi să stimuleze creşterea gradului de acces şi participare la cultură.

Boghicevici propune ca acest voucher cultural să se acorde o singură dată, fondurile urmând a se asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: