Evenimentul Zilei > International > Un deputat olandez de extremă dreapta: Am da oricând România şi Bulgaria afară din UE
Un deputat olandez de extremă dreapta: Am da oricând România şi Bulgaria afară din UE

Un deputat olandez de extremă dreapta: Am da oricând România şi Bulgaria afară din UE

Un deputat al Partidului Libertăţii din Olanda, formaţiune de extremă-dreapta condusă de populistul Geert Wilders, a declarat că, dacă ar fi după partidul său, România şi Bulgaria ar fi expulzate imediat din Uniunea Europeană pentru că, atunci când s-au alăturat blocului comunitar, cele două ţări nu îndeplineau toate criteriile de aderare.

Într-o dezbatere privind libera circulaţie a muncitorilor care a avut loc recent cu prilejul unei sesiuni plenare a Camerei Reprezentanţilor (camera inferioară a Parlamentului olandez), deputatul Partidului pentru Libertate (PVV), Ino van den Besselaar, a spus că România şi Bulgaria au devenit membre ale Uniunii Europene în 2007, în condiţiile în care nu îndeplineau pe deplin criteriile de aderare.

În opinia sa, acest lucru (aderarea) nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.
Dacă ar fi după PVV, România şi Bulgaria ar fi expulzate imediat (din UE), însă PVV nu are o majoritate în acest sens în cadrul Parlamentului olandez, a spus Van der Besselaar, care s-a întrebat când anume va reuşi să o obţină.

Potrivit agenţiei Novopress, preluate de Agerpres, el a adăugat că România şi Bulgaria nu şi-au soluţionat problemele cu care se confruntă, privind criminalitatea organizată şi corupţia.
PVV susţine în parlament cabinetul minoritar de la Haga, cerând ca în acordul de alianţă să fie menţionată opoziţia guvernului olandez faţă de aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen dacă cele două ţări nu fac progrese semnificative în lupta împotriva corupţiei.
Olanda a anunţat recent că aşteaptă raportul intermediar pe justiţie, din februarie, pentru a putea arăta o oarecare flexibilitate faţă de cele două ţări.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: