Este vorba de expertul în afaceri Baltice Antonina Zimina (foto) și Konstantin Antonets, soțul ei, care au fost arestați în 2018, deoarece se crede despre cei doi că ar fi oferit informații secrete agențiilor de informații din Lituania, conform publicației The Moscow Times.

Ancheta a fost finalizată în 2019, iar cuplul a fost acuzat în mod oficial. Cei doi soți pot sta în spatele gratiilor vreme de 20 de ani, din cauză că ar fi compromis acoperirea unui agent secret FSB, care era un fost coleg de clasă al femeii.

Însă, femeia le-a spus autorităților că agentul a început să le vorbească deschis despre slujba sa și că le-a oferit invitațiilor de la nuntă cărți de vizită. „Nimeni nu a crezut că este o infracțiune pentru că Maxim nu a ținut secretă munca lui”, a spus femeia.

Soțul ei a declarat că este indignat de faptul că autoritățile nu au interogat alți invitați de la nuntă și nu l-au chemat pe agent să fie martor în caz.

Rusia are o relație tensionată cu statele Baltice, toate membre UE și NATO, după ce a anexat Peninsula Crimeea. (foto: facebook.com / ziminaak)