"Suntem cei mai puternici din România în ceea ce priveşte colaborarea cu firma americană Google", spune cu mândrie profesorul de informatică Emil Onea, de la Colegiul Naţional "Unirea", din Focşani.
Elevii „uneriști” au strîlucit în cadrul unui concurs susţinut de Google Rise Awards, iar performanţele lor au ajuns în atenția mai marilor companiei. În cadrul proiectului, la care au participat 300 de elevi şi 22 de profesori, au fost create 74 de filme educative.
"Valoarea proiectului nu constă în banii pe care i-a adus acesta, ci în competenţele pe care voi le-aţi dobandit”, a completat profesorul Onea. Printre laureaţi s-a numărat şi o echipă de la Liceul "Ioan Slavici", din Panciu.
Iată câştigătorii premiilor:
Echipa de proiect (prof. coordonatori Apreutesei Maricica şi Bozbici Mirela) a Liceului “Ioan Slavici” – Panciu – premiul pentru regie şi cea mai bună grafică;
Echipa de biologie a Colegiului Naţional Unirea (prof. coordonator Corina Ciucu) cu filmul “Curiozităţi din Biologie” – premiul pentru cel mai bun montaj; Echipa de informatică a CNU (prof. coordonator Genovica Vulpoiu) cu filmul “Labirint” – premiul pentru cel mai bun scenariu; Echipa de matematică a CNU (prof. coordonator Dan Popoiu) cu filmul “Perle din matematică” – premiul pentru Idee originală;
Echipa de chimie a CNU (prof. coordonator Maria Dochia) cu filmul “Mingea de foc” – premiul pentru filmul cu cel mai bun conţinut educaţional; Echipa de fizică a CNU (prof. coordonator Liliana Grigoriu) pentru proiectul multimedia “Dicţionar de fizică” – premiul pentru cel mai frumos proiect.

Te-ar putea interesa și: