Evenimentul Zilei > Justitie > Un cetățean ucrainean a fost prins pe aeroportul Otopeni cu 143 de grame de COCAINĂ ascunsă în stomac
Un cetățean ucrainean a fost prins pe aeroportul Otopeni cu 143 de grame de COCAINĂ ascunsă în stomac

Un cetățean ucrainean a fost prins pe aeroportul Otopeni cu 143 de grame de COCAINĂ ascunsă în stomac

Un cetățean ucrainean a fost prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să introducă în țară 143 de grame de cocaine ascunsă în 18 capsule pe care le ingerase. Potrivit Inspectorarului general al Poliției de Frontieră (IGPF), cetățeanul ucrainean se îmbarcase în Brazilia.

„Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, cetățean ucrainean, care ingerase, în Brazilia, 18 capsule cu cocaină ce conţineau în total aproximativ 143 de grame, cu scopul de a le preda membrilor unei rețele infracționale ce acționa pe teritoriul țării sale. În schimbul acestui ”serviciu”, tânărul ar fi primit 500 de euro. Cel în cauză a fost depistat la data de 26 iunie a.c., pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, el călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona. Aici, în baza unei analize de risc, efectuate de polițiști de frontieră, a fost selectat pentru control specific antidrug”, se arată în comunicatul IGPF.

Cel în cauză a fost depistat  pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, el călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona.

„Chiar dacă, la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat și cu aparatul X Ray din dotarea Poliției de Frontieră, fiind observate, în stomacul bărbatului, 18 caşete cu substanţă. După acel moment s-a solicitat sprijin de specialitate de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate –  Serviciul Antidrog, din cadrul Poliției Române și s-a luat decizia sesizării D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, de către Poliția de Frontieră, întrucât existau suspiciuni rezonabile că pasagerul transportă, în corp, capsule ce conțin droguri. Până astăzi (n.r. – duminică), cetățeanul ucrainean s-a aflat într-o unitate spitalicească din Capitală, sub escortă, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism”, de arată în comunicat.

După externare, cetățeanul ucrainean a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.