De la teorie a conspirației, la realitate: Premierul Israelului vrea copiii microcipati!

Sunt mai bine de trei luni de când auzim tot felul de scenarii SF legate de pandemia care a indus panică și teroare în întreaga lume, însă cine le-a dat importanță? Am zâmbit și am trecut mai departe. Premierul israelian Benjamin Netanyahu, însă, a făcut o declarație zdruncinătoare: „Am vorbit cu liderii noștri din tehnologie în vederea găsirii unei metode de a măsura [distanța dintre oameni], precum senzorii.

De exemplu, toate persoanele, în special copiii – vreau ca micuții să fie primii – să poarte un senzor care să activeze o alarmă atunci când se apropie prea mult de o altă persoană, precum senzorii de pe mașini”, a spus Netanyahu, citat de The Jerusalem Post. Presa noastră titrează că premierul ar fi specificat că vrea acești senzori să fie implantați.

Iertați-mă, dar așa o aberație nu credeam că o să fie vreodată grăită în spațiul public de un om de calibrul lui Benjamin Netanyahu!

Evident, oamenii de știință l-au contrazis imediat și au expus pericolele iminente: atentatul la siguranța copiilor, care pot fi monitorizați de tot felul de indivizi – fie hackeri, fie pedofili.
Totodată, biroul lui Netanyahu insistă: „Este o acţiune voluntară, scopul este de a-i ajuta pe copii să stea la distanţă”. Dumneavoastră cum ați reacționa dacă s-ar propune o astfel de măsură și în țara noastră?”, a transmis medicul Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.