Evenimentul Zilei > Social > Cât mai costă un brad de Crăciun ? 137.000 euro
Cât mai costă un brad de Crăciun ? 137.000 euro

Cât mai costă un brad de Crăciun ? 137.000 euro

Cel mai scump brad de Crăciun licitat în cadrul galei a Festivalului Brazilor de Căciun, a ajuns la 137.000 euro și a fost creat de Dhaniel Nora. În cadrul evenimentului, organizația Salvați Copiii, a strâns suma de 770.000 de euro. Aceste fonduri vor fi utilizate în cele 29 de programe Școală după Școală dezvoltate de către organizație.

În primele 17 ediții de până acum ale Festivalului Brazilor de Crăciun, Salvați Copiii a strâns fonduri în valoare de 4.547.800 euro, bani care au sprijinit integrarea educațională pentru 34.485 de copii.  În cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, brazii concepuți și donați de către designeri celebri din România au fost licitați cu sume cuprinse între 3.000 de euro și 137.000 de euro, de companiile care și-au asumat sprijinirea activă a programelor Școală după Școală derulate de Salvați Copiii.

Bradul creat de Dhaniel Nora. Foto: Salvați Copiii

”La capătul a 18 ani, în care binele a dospit și crescut, am înțeles în această seară de majorat a Festivalului, că marea noastră reușită este aceea a binelui comun. Am reușit, împreună, să ne punem în slujba aceluiași bine, să construim pentru el, să avem încredere unul în celălalt, pentru a-i putea ajuta pe copiii care au nevoie să creadă că oamenii mari îi vor proteja. Festivalul Brazilor de Crăciun a devenit un atelier al binelui, un exemplu ireversibil că solidaritatea socială este temelia unei construcții care să fie folositoare întregii societăți”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România