Evenimentul Zilei > International > Un Boeing OC-135B american va aduna INFORMAȚII deasupra Teatrului de RĂZBOI Ruso-Ucrainean!
Un Boeing OC-135B american va aduna INFORMAȚII deasupra Teatrului de RĂZBOI Ruso-Ucrainean!

Un Boeing OC-135B american va aduna INFORMAȚII deasupra Teatrului de RĂZBOI Ruso-Ucrainean!

Inspectori din Statele Unite și Ucraina vor efectua săptămâna aceasta o misiune de recunoaștere deasupra Rusiei și Belarus, în cadrul Tratatului „Cer deschis”, a anunțat Serghei Râșkov șeful Centrului rus pentru Reducerea Riscului Nuclear.

Zborul, care este programat în perioada 30 martie – 4 aprilie, va folosi un aparat de observație Boeing OC-135B, scrie RIA Novosti. Acesta nu va fi echipat cu nici un fel de arme, dar va fi dotat cu echipamente de observație aprobate prin tratatele internaționale.

Râșkov a explicat:

„În cadrul Tratatului ‘Cer deschis’ o misiune a Statelor Unite, cu participarea reprezentanților Ucrainei, va efectua un zbor de observație deasupra teritoriului unui grup de state, Republica Belarus și Federația Rusă.”

Potrivit Departamentului de Stat, Tratatul „Cer deschis” permite celor 34 de state participante să efectueze misiuni de observare reciproce deasupra teritoriilor țărilor membre, să adune informații prin intermediul imaginilor aeriene despre forțele armate și activitățile care îi preocupă.

Săptămâna trecută, Camera Reprezentanților din Statele Unite a votat o rezoluție în care cere guvernului american să trimită regimului de la Kiev armament letal pentru a face față conflictului cu rebelii pro-ruși sprijiniți de Moscova.

Totuși, președintele Barack Obama s-a opus expedierii de arme letale, motivând că acestea nu vor face altceva decât să sporească agresivitatea Rusiei.

Unul dintre obiectivele zborului de recunoaștere americano-ucrainean va fi de a observa zona de frontieră dintre Rusia și Ucraina, unde occidentalii afirmă că Moscova a masat trupe și armament.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: