Micuțul Jono Lancaster s-a născut cu o afecțiune genetică rară, sindromul Treacher Collins (TCS), și care apare la circa 1/10.000 de persoane. Din cauza bolii sale, părinții s-au gândit să-l abandoneze pe copil, însă viața lui avea să ia o turnură neașteptată.
În urmă cu 36 de ani, Jono Lancaster se năștea într-un spital din Marea Britanie. După câteva ore de la venirea sa pe lume, părinții lui au fost informați că bebelușul a fost diagnosticat cu sindromul Treacher Collins (TCS), o afecțiune genetică rară, astfel că aceștia au decis să renunțe la nou-născut.
Un nou-născut bolnav de TCS, salvat de o asistentă medicală
Totuși, o asistentă medicală pe nume Jane a fost cea care l-a salvat pe copil, căci aceasta l-a îngrijit până la vârsta de cinci ani, după care a și decis să-l adopte.
„Mama mea a primit în inima sa pe toți cei care nu aveau o acasă, o familie. I-a primit pe toți în casa și inima ei, indiferent de cine erau, le-a zâmbit și i-a iubit. Face asta și acum la 70 de ani. Altruistă, bună, iubitoare și eroică. Datorită ei sunt omul care sunt azi”, a declarat Lancaster.
Jono Lancaster și-a acceptat condiția fizică
De-a lungul anilor, Jono Lancaster a reușit să treacă peste problema lui de sănătate, dar și să accepte felul în care arată, Jane fiind cea care l-a încurajat și l-a făcut să aibă încredere în propria lui persoană.
„Corpul meu este casa mea, este locul meu sigur și vine în cele mai diverse forme și asta este al naibii de epic. Am fost un adolescent care s-a luptat cu mulți demoni interiori, așa că am încercat să compensez trăsăturile feței lucrându-mi corpul. Asta este singura parte care îmi place rămasă din acea perioadă. Îmi respect corpul și lumea mea se simte mai bine astfel.
M-am născut cu o boală genetică rară, care afectează trăsăturile faciale. Nu am pomeți, așa că ochii mi se scurg în jos. Iubesc urechile mele micuțe, nu le este frig noaptea. Însă am nevoie de aparat auditiv. Urechile mele sunt pur decorative”, a scris acesta pe contul de Instagram, conform Capital.