Un bebeluș din Iași a murit din cauza răcelii, după ce a fost dus la spital prea târziu

Un bebeluș din Iași a murit din cauza răcelii, după ce a fost dus la spital prea târziu

Un bebeluș de cinci luni a murit la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, din cauza unei răceli puternice, după ce părinții l-au adus prea târziu la medic. Alți doi copii ai familiei au decedat în urmă cu câțiva ani.

Părinții fetiței au sunat la 112 după ce aceasta nu a mai fost conştientă, iar echipajul SMURD care s-a deplasat la faţa locului cu elicopterul au constatat că bebelușul era în stare gravă.

"Copilul a fost intubat şi ventilat mecanic, a existat suspiciunea unei bronhopneumonii şi a unei stări de septicemie, iar, pe fondul unei malnutriţii precoce, în cele din urmă a decedat. Poate ar fi putut fi salvată dacă rudele acesteia ar fi anunţat din timp şi nu ar fi sunat la 112 atunci când minora nu mai era conştientă", a declarat Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, citată de B1.ro.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi a declanșat o anchetă în acest ca în condiţiile în care fetiţa de cinci luni era malnutrită, iar doi fraţi ai acesteia au murit în urmă cu câţiva ani. Familia mai are patru copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei dintre fraţii fetiţei au fost duşi într-un centru de plasament, în timp ce al patrulea nu a putut fi găsit, aflându-se la o stână din judeţul Olt.

Poliția a fost sesizată de către DGASPC și urmează să fie declanșate cercetări pentru neglijență.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • TOPUL RUŞINII: Stroe şi Ponta sunt consideraţi principalii VINOVAŢI pentru gestionarea TRAGEDIEI AVIATICE din Apuseni
  • Traian Băsescu: Dacă ar fi existat coordonare, s-ar fi putut face imediat localizarea avionului prăbuşit în Apuseni. Ponta a cerut trecerea STS la MAI şi demiterea lui Opriş
  • Elena Udrea: Ne propunem ca Partidul Mişcarea Populară să fie revelaţia politică a anului 2014
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • TOP 10 IMAGINI care au devenit VIRALE, deși există DETALIU care îți schimbă TOTAL percepția lor | GALERIE FOTO
  • GOALE și NEÎNFRICATE. Cum arată femeile care fac alpinism DEZBRĂCATE pentru un CALENDAR | GALERIE FOTO
  • SECRETE la 700 metri sub Pământ. Materia ÎNTUNECATĂ își face SIMȚITĂ PREZENȚA