Persoana în cauză a mers să facă baie dar la un moment dat, nu a mai putut ieși din cauză. Speriată soția pensionarului a cerut ajutor la 112, dar medicii nu au venit pe motiv că afară este caniculă și sunt multe intervenții. ”Părinții mei au sunat de două ori la ambulanță și nimeni nu  vrut să meargă să îi ajute pe motiv că este caniciulă și sunt multe solicitări. A intrat în cada de baie azi-noapte la ora două și nu a mai putut ieși. Mama l-a lăsat acolo până dimineață și a sunat apoi la 112. Nimeni nu vrea să meargă să îl ajute să iasă. SMURD -ul este suprasolicitat din cauza caniculei și au zis să nu mai sunăm”, a povestit Petruț Vădan, fiul bătrânului.

Femeia a încercat să ceară ajutor unor vecini dar nimeni nu s-a oferit să o ajute.

Potrivit unor surse autorizate din cadrul unor instituții cu atribuții de prim ajutor, apelurile de la persoane care au trecut de 80 de ani sunt lăsate ultimele, astfel mai toate cazurile unor bătrâni care solicită sprijin medical sunt tratate cu superficialitate.

Pompierii de la ISU Cluj au mers după 16 ore

Dacă vă vine să credeți, abia după 16 ore la apartamentul celor doi pensionari au fost trimiși pompierii de la ISU Cluj. "Pompierii au sprijinit o familie de doi vârstnici care au solicitat ajutorul, având în vedere că bărbatul, în vârstă de peste 80 de ani, nu s-a mai putut ridica din vana în care intrase să se spele, cu o seară înainte. Soția dumnealui a apelat numărul de urgență a doua zi, când a văzut că bărbatul nu a mai ieșit din baie toată noaptea, pentru a solicita sprijin, specificând faptul că s-a mai întâmplat ca bărbatul să rămână nemișcat din cauza contracturilor musculare, iar poziția în care se afla acum nu-i punea viața în pericol. Pompierii au sprijinit bărbatul să iasă din poziția în care rămase imobilizat, după care bărbatul și-a recăpătat imediat mobilitatea. Un echipaj medical l-a consultat apoi și i-a confirmat că funcțiile vitale sunt în parametrii normali", precizeaza purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris.