Un bărbat susține că o Tesla pe care o conducea a decolat. Acum cere daune de la producătorul mașinii

Un bărbat susține că o Tesla pe care o conducea a decolat. Acum cere daune de la producătorul mașinii Tesla. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din New York a dat în judecată compania Tesla după ce susține că unul dintre vehiculele acesteia a accelerat „brusc și automat”, determinându-l să „o ciocnească” pentru a o opri și a evita să lovească oamenii din apropiere.

Procesul, intentat săptămâna aceasta la Curtea Supremă a statului New York, spune că Akm Shamsuzzaman s-a prezentat la muncă la Revel Transit, unde era angajat ca șofer, pe 29 ianuarie și a fost desemnat să conducă o Tesla în acea zi, dar lucrurile au luat-o razna după ce a pornit mașina, susține procesul.

„Avea piciorul pe frână. A pus mașina în (modul de) mers, a luat piciorul de pe frână, iar apoi mașina a sărit înainte”, a declarat Daniel Shimko, avocatul lui Shamsuzzaman, pentru Insider, adăugând că Shamsuzzaman a trecut prin rutina normală de pornire a unei Tesla.

Nu a mai putut să oprească mașina

Shimko a explicat că, imediat ce Shamsuzzaman a luat piciorul de pe frână, a pierdut controlul asupra Teslei. Chiar și după ce a pus din nou piciorul pe frână, mașina nu s-a oprit, a adăugat Shimko. Shamsuzzaman a încercat, de asemenea, să pună mașina înapoi în (modul de) parcare, dar nici asta nu a funcționat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A trebuit să lovească mașina pentru a o face să se oprească”, a declarat Shimko, adăugând că Shamsuzzaman a reușit să izbească Tesla într-un alt loc de parcare liber și să evite să lovească pe altcineva.

Shimko a spus că Shamsuzzaman nu a fost rănit grav în incident. El solicită daune nedeterminate.

Răspunsul Tesla

Tesla nu a răspuns imediat la solicitarea pentru comentarii. Tesla a negat anterior că vehiculele sale au suferit o „accelerare neintenționată”.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a efectuat o investigație privind rapoartele de accelerare a Tesla, analizând peste 200 de incidente de accident, și a concluzionat că a fost vorba de o eroare de utilizare. Mai exact, NHTSA a constatat că șoferii Tesla confundau accelerația cu frâna.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, Tesla a anunțat că recheamă în service peste 1 milion dintre vehiculele sale vândute în China, invocând o problemă la sistemul de frânare regenerativă a acestora, despre care autoritățile de reglementare chineze au spus că ar putea provoca accelerări neintenționate.

În februarie, Tesla a rechemat în service peste 326.000 de mașini din cauza unei probleme de software care ar putea face ca vehiculele să se comporte „nesigur” în intersecții. (Bibliografie: Business Insider).