Un câștigător la loterie din Maine a primit în ianuarie suma fabuloasă de 1,35 miliarde de dolari. El o dă în judecată pe mama fiicei sale, susținând că aceasta le-a spus părinților lui despre premiu, deși semnase un acord de confidențialitate. Bărbatul, care nu și-a dezvăluit identitatea, a câștigat jackpotul Mega Millions cu numerele 30, 43, 45, 46 și 61 și o bilă de aur de 14.
Un câștigător la loto din Maine, care a primit în ianuarie suma fabuloasă de 1,35 miliarde de dolari, o dă în judecată pe mama fiicei sale, susținând că aceasta le-a spus părinților lui despre premiu, deși semnase un acord de confidențialitate.
Bărbatul, care nu și-a dezvăluit identitatea, a câștigat jackpotul Mega Millions cu numerele 30, 43, 45, 46 și 61 și o bilă de aur de 14.
Câștigătorul a ales să primească o singură plată de 700 milioane dolari, din care a rămas cu puțin peste 500 de milioane după taxe. Dacă ar fi cumpărat biletul în New Hampshire, la doar un kilometru distanță, ar fi economisit peste 50 de milioane de dolari.
Și-a dat nevasta în judecată după ce a câștigat la loto
După ce a primit premiul, el a făcut un acord de confidențialitate cu femeia, numită „Sarah Smith”, prin care aceasta se obliga să nu divulge numele lui până pe 1 iunie 2032, când fiica lor va împlini 18 ani. Acordul avea scopul de a-i proteja pe cei trei de pericolele și inconveniențele generate de publicitatea excesivă.
Cu toate acestea, bărbatul susține că femeia le-a spus părinților lui despre câștig, încălcând astfel acordul. El cere acum despăgubiri de șase cifre și o interdicție pentru femeie de a mai vorbi cu alte persoane despre premiu.
Un avocat care a reprezentat mai mulți câștigători la loterie spune că o astfel de schimbare de situație poate fi dificilă pentru oameni, care se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi cererile de bani din partea rudelor sau a prietenilor. El recomandă câștigătorilor să își formeze o echipă de experți financiari, fiscali și juridici, care să îi ajute să gestioneze corect suma primită.
Alți câștigători au avut ghinion mai mare
În 1991, Janet Valenti, acum în vârstă de 77 de ani, își creștea pe atunci cei doi copii adolescenți, Kevin și Jennifer. Soțul ei, Bruno, a murit tragic în 1984. Ea a decis să cumpere un bilet la loto în valoare de un dolar pe 17 iulie 1991. În speranța că viața ei se va schimba.
În timp ce se pregătea să petreacă un weekend acasă la prietena ei, a aruncat biletul la gunoi, crezând că nu a câștigat. Janet și-a dat seama de ceea ce făcuse abia când o prietenă i-a spus că un bilet câștigător a fost vândut în Staten Island. Şi a văzut apoi numerele câștigătoare.
Conform regulilor loteriei de stat, biletul câștigător expiră la un an de la cumpărare. În acest caz expira pe 17 iulie 1992. Premiul de 12 milioane de dolari a fost nerevendicat și a fost în cele din urmă returnat fondului de loterie de stat. A rămas cel mai mare premiu de loterie nerevendicat din istoria statului la acea vreme.