Poliţia sârbă a arestat 17 persoane, după atacul asupra ambasadei SUA din Sarajevo| VIDEO

Poliţia sârbă a arestat 17 persoane, după atacul asupra ambasadei SUA din Sarajevo| VIDEO

Poliţia sârbă a arestat, azi, 17 persoane în Sandjak, regiune cu populaţie majoritar musulmană din sud-vestul Serbiei, după ce un islamist sârb a tras cu mitraliera asupra ambasadei Statelor Unite de la Sarajevo (Bosnia), informează presa sârbă, citată de Agerpres.

"O acţiune a poliţiei a fost lansată contra mişcării wahhabite islamiste în sectorul Novi Pazar, Sjenica şi Tutin din Sandjak, cu o numeroasă populaţie musulmană bosniacă", a declarat ministrul sârb de interne, Ivica Dacic, pentru agenţia de presă Taniug. Cu această ocazie, "au fost arestate 17 persoane, dintre care una de naţionalitate bosniacă", a anunţat directorul poliţiei sârbe, Milorad Veljovic, la televiziunea privată B92.

Descinderile au fost efectuate în 18 locuinţe, de unde au fost confiscate calculatoare, CD-uri, cartele telefonice şi cărţi, a precizat Dacic. Atac cu armă automată Un bărbat a deschis, ieri, focul cu o armă automată asupra sediului ambasadei americane la Sarajevo, acesta fiind rănit de forţele speciale ale poliţiei bosniace, transmit agenţiile internaţionale. Poliţia s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, încercând să îl înconjoare pe atacatorul înarmat cu un kalaşnikov. Postul bosniac de radio a anunţat că suspectul a fost împuşcat de forţele antitero ale poliţiei locale, fiind transportat la spital. Potrivit aceleiaşi surse, era vorba despre Mevlid Jasarevici, de 23 de ani, un sârb din Novi Pazar, un oraş din Serbia, cu o largă majoritate musulmană. Bărbatul era membru al mişcării wahhabite, o ramură a Islamului dominantă în Arabia Saudită, care propovăduieşte un islamism "fără impurităţi". Primele informaţii de la faţa locului precizau că suspectul a fost ucis de lunetiştii poliţiei bosniace. Potrivit unei surse apropiate ambasadei, doi membri ai pazei au fost răniţi. Ulterior, reprezentanţi ai spitalului au precizat că tânărul a fost împuşcat în picior, rana nu-i pune viaţa în pericol şi va fi externat în curând.

Ambasada americană a confirmat incidentul. Sediul reprezentanţei diplomatice este situat în centrul capitalei bosniace, unde se mai află magazine, universitatea şi sedii de firme.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe height="315" width="620" frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/-lfEHGN8QgM"></iframe>