Evenimentul Zilei > International > Un avion Germanwings a aterizat de urgență la Stuttgart
Un avion Germanwings a aterizat de urgență la Stuttgart

Un avion Germanwings a aterizat de urgență la Stuttgart

Aeronava Airbus A319, ce efectua astăzi o cursă pe ruta Koln-Veneţia, a aterizat de urgență la Stuttgart din cauza unei "scurgeri de ulei" la unul dintre motoare, relatează agențiile internaţionale de presă citând un comunicat al companiei aeriane germane.

Germanwings afirmă că, în urma constatării defecţiunii, comandantul a decis oprirea motorului în cauză şi a aterizat la Stuttgart, folosind numai cel de-al doilea motor. Operatorul aerian subliniază că aterizarea s-a efectuat în siguranţă, în prezent avionul este verificat de echipele tehnice, iar cei 123 de pasageri urmează să-şi continue călătoria cu un alt avion.

Un alt incident a avut loc ieri, când o aeronavă Germanwings, care efectua o cursă pe ruta Hanovra-Roma, a fost deviată către Veneţia după ce unei pasagere i s-a făcut rău în timp ce aparatul survola Alpii.

Pe 24 martie, compania germană, subsidiară a Lufthansa, a suferit una dintre cele mai mari tragedii aviatice din ultimii ani, după ce copilotul Andreas Lubitz a prăbușit intenționat aeronava A320 pe care o pilota, în Alpii Francezi, omorându-i pe toți cei 149 de oameni aflați la bord.