Evenimentul Zilei > International > Un avion cu turişti s-a prăbuşit în Nepal. 19 persoane au murit | VIDEO
Un avion cu turişti s-a prăbuşit în Nepal. 19 persoane au murit | VIDEO

Un avion cu turişti s-a prăbuşit în Nepal. 19 persoane au murit | VIDEO

Un avion de mici dimensiuni cu 19 persoane la bord, dintre care 13 erau turişti străini veniţi să vadă Everestul, s-a prăbuşit astăzi în apropiere de aeroportul din Kathmandu, potrivit oficialilor din poliţia din Nepal, citaţi de CNN.

Aparatul de zbor de tipul Beech se întorcea dintr-un zbor de survolare a Everestului, când s-a lovit de un munte şi s-a prăbuşit la aproximativ 12 kilometru de aeroportul din Katmandu, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei Binod Singh. 
La bordul avionului se aflau 16 pasageri şi trei membri ai echipajului. Trei dintre pasageri şi echipajul erau nepalezi, 10 turişti erau din India, doi din SUA şi al 16-lea pasager era de naţionalitate japoneză, potrivit CNN.
"Am văzut avionul apropiindu-se de aeroport când s-a produs accidentul”, a declarat pentru CNN Purusottam Shakya, şeful operaţiunilor de la Tribhuvan International Airport.
Potrivit informaţiilor citate de mai multe surse concordante, 16 pasageri ai avionului prăbuşit erau turişti străini, în timp ce trei erau membrii echipajului.
Un accident similar s-a produs luna trecută, când un alt avion care efectua zboruri de agrement deasupra Everestului s-a prăbuşit, având 14 persoane la bord. Printre victime s-au numărat patru americani şi un englez, potrivit oficialilor nepalezi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: