Evenimentul Zilei > Social > Un ASISTENT medical la secția TBC, ÎNGERUL pacienților sărmani. Cum le face ROST de MEDICAMENTE
Un ASISTENT medical la secția TBC, ÎNGERUL pacienților sărmani. Cum le face ROST de MEDICAMENTE

Un ASISTENT medical la secția TBC, ÎNGERUL pacienților sărmani. Cum le face ROST de MEDICAMENTE

Octavian Lupaşcu, un asistent medical de la secţia TBC a Spitalului Municipal Oneşti face chetă în judeţ pentru a le cumpăra bolnavilor medicamente. Până în prezent a reușit să ajute 200 de pacienţi spitalizaţi la Oneşti.

Octavian lucrează de zece ani în sistemul de sănătate și ar merge până în pânzele albe ca să-i ajute pe bolnavii sărmani.
Când a văzut că stocul de medicamente al spitalului s-a epuizat, omul și-a luat inima în dinți și a mers din prieten în prieten, să ceară bani.
"Am constat faptul ca pacientii nu mai primeau medicamentele de la programul national. În contextul asta aveam niste bani de la inmormantarea lui tata, care trebuiau dati la o manstire sa fie pomenit un an. Am intrebat preotul si mi-a zis ca mai bine cumpar medicamente si a zis sa fac neaparat asa", povestește asistent medical.
A strâns o mică avere
"Un prieten din Hamburg a dat un milion, apoi am continuat pe aceeasi idee, cumnata mea mi-a dat 500 lei, au inceput sa dea bani si alti oameni. Pana la urma au fost 15 mil lei. La tuberculoza daca intrerupem tratamentul poate fi periculos", a mai spus bărbatul.
Reprezentanţii Spitalului din Oneşti recunos că au primit finanţare de la Direcţia de Sănătate Publică, însă doar pentru salarii. "S-au primit bani de la DSP in jur de 18, 19 dec. Au venit acesti bani cu dedicatie speciala, plata salariilor", a explicat Adrian Branzaniuc, directorul medical al Spitalului Muncipal Oneşti.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: