Evenimentul Zilei > Politica > Un an de la ruperea USL
Un an de la ruperea USL

Un an de la ruperea USL

În urmă cu un an, PNL, condus în acea vreme de Crin Antonescu, a adoptat rezoluția privind ieșirea liberalilor de la guvernare, după numeroase scandaluri și conflicte cu PSD.

"Prin încălcarea repetată și flagrantă, la un prag inacceptabil, a unor elemente de alcătuire a Guvernului de către premierul Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungite artificial de premier (…) retragerea miniștrilor săi din acest Cabinet, împreună cu demisia tuturor demnitarilor PNL: secretari de stat, șefi de agenții, poziții asimilate. Miniștrii noștri, mâine până în ora 12, își vor depune oficial demisia la registratura Guvernului. A doua decizie e de a solicita demisia lui Victor Ponta din funcția de premier", afirma atunci Crin Antonescu.

Acum, niciunul dintre cei doi lideri ai USL nu o duce foarte bine.

La câteva luni după ruperea USL, Crin Antonescu a rămas fără șefia partidului și poziția de prezidențiabil a PNL, în favoarea lui Klaus Iohannis, în timp ce Victor Ponta a pierdut în mod surprinzător alegerile prezidențiale, în condițiile în care toată lumea îl dădea deja învingător. " USL a fost un proiect frumos, am crezut în el.Nu eu am rupt proiectul. E un proiect pe care îl apăr și acum. Eu am constatat doar că s-a rupt", a spus acum câteva zile Antonescu.

În plus, duminică, Antonescu a declarat că intenționează să se retragă din viața politică la sfârșitul mandatului de senator.