Un an de la eliminarea lui Osama ben Laden. De ce se tem SUA și UE

Un an de la eliminarea lui Osama ben Laden. De ce se tem SUA și UE

La un an de la eliminarea liderului reţelei teroriste internaţionale Al Qaida, Osama ben Laden, serviciile secrete din SUA şi UE se tem de posibile noi atentate teroriste în transportul aerian, cu dispozitive explozive implantate chirurgicale în corpul eventualilor atacatori.

Teroristul nr.1 al lumii şi cel mai vânat om de pe planetă, Osama ben Laden, a fost eliminat în noaptea de 1 spre 2 mai 2011 de un grup al trupelor speciale americane, într-o operaţiune de tip comando, într-o localitate nu departe de Islamabad, pe teritoriul Pakistanului.

La un an de la uciderea sa, serviciile secrete americane şi europene au temeri că reţeaua Al Qaida ar putea organiza atentate la bordul unor avioane cu ajutorul atentatorilor kamikaze care să aibă dispozitive explozive implantate chirurgical în corpul lor.

Pe fondul acestor temeri, pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie, alte câteva ţări din UE şi Orientul Mijlociu au fost sporite măsurile de securitate, cu accent pe zborurile care au ca destinaţie oraşe din SUA. Astfel, pe toate cursele aeriene din aceste zile a fost suplimentat numărul agenţilor, în civil, care se vor afla la bordul avioanelor printre pasageri pentru a detecta orice mişcare suspectă, în eventualitatea unor atentate.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultimul an, potrivit ABC News, autorităţile americane şi europene au declarat în repetate rânduri că o serie de organizaţii teroriste, inclusiv Al Qaida din Peninsula Arabică şi cea din Yemen au dezvoltat dispozitive explozive care să fie implantate chirurgical în corpul uman fără a fi descoperite de detectoarele de metale din aeroporturi.