Un american, condamnat la închisoare după un protest radical faţă de alegerea lui Obama ca preşedinte

Un american, condamnat la închisoare după un protest radical faţă de alegerea lui Obama ca preşedinte

Un bărbat american a fost condamnat la aproape 14 ani de închisoare pentru incendierea în 2008 a unei biserici frecventate de persoane de culoare, pentru a protesta faţă de câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Barack Obama, primul preşedinte de culoare al SUA, potrivit departamentului american de Justiţie, relatează AFP.

La 5 noiembrie 2008, la câteva ore după ce Barack Obama a fost declarat câştigător al alegerilor prezidenţiale, Michael Jacques a dat foc unei biserici din Springfield, Massachusetts (nord-estul SUA), care a fost complet distrusă în urma incendiului, a precizat un responsabil al ministerului.

Michael Jacques, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat joi, la Boston, la aproape 14 ani de închisoare (144 de luni), urmaţi de patru ani în libertate sub supraveghere judiciară. În plus, acesta va trebui să plătească daune în valoare de peste 1,5 milioane de dolari, potrivit aceleiaşi surse.

"Violenţele rasiale şi intimidările nu-şi au locul în societatea noastră", a declarat responsabilul, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Celelalte două persoane care au mai participat la incendiere, Benjamin Haskell şi Thomas Gleason, au pledat vinovat în iunie. Haskell a fost condamnat în noiembrie la nouă ani de închisoare, iar Gleason îşi va afla sentinţa în ianuarie.