Evenimentul Zilei > Politica > Un alt lider PSD cere amânarea alegerilor: „Ne trebuie moarte pentru voturi?”
Un alt lider PSD cere amânarea alegerilor: „Ne trebuie moarte pentru voturi?”

Un alt lider PSD cere amânarea alegerilor: „Ne trebuie moarte pentru voturi?”

Unul dintre liderii PSD susține că alegerile locale și parlamentare ar trebui amânate până în luna martie a anului viitor.

Desemnat de curând la conducerea Consiliului Național al PSD, fostul ministru Vasile Dîncu este de părere că alegerile nu ar trebui organizate în această perioadă, în plină pandemie de coronavirus. Din acest motiv, crede liderul PSD, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban trebuie demis.

„Moţiunea de cenzură este o cerere socială, un val de nemulţumire faţă de Guvern. Oamenii îşi doresc asta. (…) Activul de partid vrea sânge, o bătălie la centru pe care să o ducă şi ei. Guvernul trebuie eliminat ca sa nu influenţeze alegerile. Face cadouri în vreme de coronavirus. (…) Nu poţi argumenta căderea Guvernului, doar prin greşelile făcute. (…) Această moţiune trebuie argumentată şi prin dorinţa Guvernului de a face alegeri în vreme de coronavirus”, a declarat Vasile Dîncu.

În opinia președintelui Consiliului Național al PSD, cel mai potrivit moment pentru a organiza alegerile, atât cele locale cât și cele parlamentare, este luna martie a anului viitor, 2021, când, se estimează că pandemia se va mai domoli.

„Populaţia este îngrijorată. Ne trebuie moarte pentru voturi? (…) Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne. (…) Cea mai bună ocazie ar fi în martie, cu o pauză de o săptămână pentru alegerile locale şi parlamentare”, a precizat Vasile Dîncu, conform romaniatv.ro.

Amânarea alegerilor locale este solicitată de PSD, dar și de alte partide politice, precum PRO România sau Alianța USR-PLUS.

În urmă cu aproxiamtiv o săptămână, reprezentanții Alianței USR-PLUS au solicitat consultări cu președintele Klaus Iohannis și cu reprezentanții celorlalte partide politice pentru a decide dacă alegerile locale se vor putea organiza pe 27 septembrie, așa cum au fost programate.

Reprezentanții alianței susțin că „în actualul context epidemiologic”, fără măsuri suplimentare de protecție sanitară, scurtinul trebuie amânat.

„Alianța USR PLUS face un apel public pentru consultări cu președintele României, Klaus Iohannis, cu Guvernul României și cu partidele politice care participă la alegerile locale pentru a stabili de comun acord noi măsuri necesare pentru desfășurarea campaniei electorale, în condiții de protecție sanitară adecvată”, se arăta într-un comunicat de presă al alianței.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi un număr de 1.232 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate pentru ultimele 24 de ore. În acelaşi interval s-au înregistrat 48 de decese, numărul total fiind de 2.480. În prezent, la Terapie Intensivă sunt internaţi 436 de pacienţi.

Tomac reacție dură la adresa USR București: „au votat cu ochii «larg închiși» oamenii lui Ponta și Ciolacu”

Arafat, anunțul care dă fiori: „Nu va rezolva situația imediat…”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: