Evenimentul Zilei > Economie > Un alt grup BANCAR RUS are nevoie de AJUTOR de la STAT
Un alt grup BANCAR RUS are nevoie de AJUTOR de la STAT

Un alt grup BANCAR RUS are nevoie de AJUTOR de la STAT

Moscova negociază acordarea unui ajutor de stat de până la 100 miliarde de ruble (2,23 miliarde de dolari) pentru majorarea capitalului băncii de stat Gazprombank, banii urmând să vină de la Fondul Național de Sănătate, scrie Agerpres.

În iulie, UE a anunţat că bănci de stat, precum Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank şi Rosselkhozbank, se află pe lista băncilor şi a altor instituţii sancţionate ca răspuns la implicarea Rusiei în estul Ucrainei. Investitorilor europeni le-a fost interzis să achiziţioneze acţiuni sau obligaţiuni cu scadenţa de peste 90 de zile emise de aceste bănci după 1 august.

De asemenea, Guvernul de la Moscova analizează acordarea unui ajutor de stat de până la 250 miliarde de ruble celui de-al doilea grup bancar rus, VTB, cu subsidiare în Austria şi Cipru.

Alexei Simanovsky, prim vicepreşedinte al Băncii Centrale a Rusiei, a estimat luni că profitul sectorului bancar rus va ajunge anul viitor la 1.000 de miliarde de ruble (22,26 miliarde de dolari), iar băncile îşi vor extinde portofoliul de credite cu 12-15%.

Alexei Simanovsky a adăugat că se aşteaptă ca în 2015 depozitele băncilor ruseşti să se majoreze cu aproximativ 10%, comparativ cu 2014. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: