Evenimentul ZileiActualitateUn alpinist român a murit pe Mont Blanc, după o cădere de 600 de metri

Un alpinist român a murit pe Mont Blanc, după o cădere de 600 de metri

Un alpinist român a murit pe Mont Blanc, după o cădere de 600 de metri
Un alpinist român în vârstă de 38 de ani a murit, vineri, după o cădere de peste 600 de metri produsă în timp ce cobora de pe Mont Blanc, pe care tocmai îl escaladase în condiţii de iarnă, au anunţat salvatorii, citaţi de AFP.

"El cobora de pe Mont Blanc, pe care îl escaladase împreună cu o altă persoană", a declarat pentru AFP locotenentul Pelisson, din cadrul Plutonului de jandarmerie de munte de la Chamonix. El a precizat că alpinistul a căzut de la peste 600 de metri de pe Dome du Gouter, unul dintre punctele traseului clasic de ascensiune, şi că trupul a ajuns într-o crevasă.

Alarma a fost dată de un ghid care se afla în refugiul de pe vârful Gouter şi care l-a văzut căzând. Trupul neînsufleţit al românului a fost scos din crevasă şi adus în vale, în timp ce autorităţile consulare au fost anunţate.

Există mai multe itinerarii pentru cucerirea Mont Blanc, dar pe calea clasică – care include Tete Rousse şi vârful Gouter – şi-au găsit sfârşitul în acest an 11 persoane, care au murit între 15 iunie şi 15 septembrie, potrivit lt. Pelisson.


Accesează: