Evenimentul Zilei > Actualitate > Un afgan, călăuză pentru refugiații irakieni. Cum au fost prinși
Un afgan, călăuză pentru refugiații irakieni. Cum au fost prinși

Un afgan, călăuză pentru refugiații irakieni. Cum au fost prinși

Un cetăţean afgan, pe numele căruia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, este prezentat, astăzi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul e acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Afganul este cercetat de poliţiştii de frontieră timişeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Vineri, acesta a încercat să ajute un grup format din 18 irakieni să intre ilegal în România din Serbia.

”Cetăţenii irakieni, zece bărbaţi, şapte femei şi un minor, cu vârste cuprinse între 11 și 40 de ani, sunt cercetaţi şi ei de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în prezent aceştia aflându-se în custodia Centrului de Cazare şi Proceduri pentru solicitanţii de azil Timişoara, deoarece au cerut o formă de protecţie din partea statului român”, transmite Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: