Evenimentul Zilei > EVZ Special > Umorul comunist de la Coștinești: Premiat și pedepsit. Mori de râs ce proști erau activiștii PCR!
Umorul comunist de la Coștinești: Premiat și pedepsit. Mori de râs ce proști erau activiștii PCR!

Umorul comunist de la Coștinești: Premiat și pedepsit. Mori de râs ce proști erau activiștii PCR!

După ce l-au premiat, juriul și activiștii PCR-UTC s-au prins că tânărul artist era mult prea subtil și matur pentru niște politruci îndoctrinați până în măduva oaselor, dar proști ca noaptea.

Ziarista Simona Vărzaru scria despre Salonul Republican de Grafică Satirică pentru Tineret Costinești – 1986 scoțând în evidență umorul de care dăduse dovadă juriul.

Tot în acel articol mai putem citi: „Oglindă critică a moravurilor, grafica satirică a tinerilor se impune autoritar alături de cea a eşalonului artiştilor de mult consacraţi.

Semnalăm un „mare premiu” de zile… mari: Dan Silviu Turculeţ; un desenator ce introduce o notă aparte, inedită: atmosfera de o mare frumuseţe – Dan Perjovschi; un debut de excepţie: tânărul de 16 ani Nicolae N. Moldoveanu ce s-a instalat dintr-o dată, fără trac, în rândul autorilor de grafică satirică subtilă, rafinată dovedind o surprinzătoare maturitate”.

Iată povestea spusă chiar de elevul Nicolae N. Modoveanu de atunci, cunoscutul designer și producător multimedia de astăzi:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE