Ummagumma, buticul cu parfum de album rock

Ummagumma, buticul cu parfum de album rock

Botezat după un disc Pink Floyd, magazinul de pe Calea Victoriei promovează tinerii designeri.

Şi-a luat numele după un LP din 1969 al celor de la Pink Floyd, pe care Oana-Maria Toma, „patroana“, cum îşi spune în glumă, l-a găsit într-o carte. Ideea era de prin noiembrie anul trecut şi urma să se materializeze în această toamnă.

Însă locul pe care l-a găsit în gangul de pe Calea Victoriei, nr. 122, unde era Zebra Society înainte, a grăbit puţin acţiunea: Ummagumma s-a deschis pe 17 aprilie. Cunoscuţii şi mai puţin cunoscuţii designeri pe care îi ştia Oana s-au adunat cu bluză, cu fustă, cu pantaloni şi accesorii să umple umeraş ele agăţate în magazinul Ummagumma. Dacă albumul Pink Floyd stârnea reacţii materializate în punk-ul celor de la Sex Pistols şi a întregii mişcări „revoluţionare“ în muzică, Ummagumma, buticul Oanei Toma, îşi propune doar să aducă haine „altfel“ şi niciodată de două ori, pentru fetele şi femeile care nu se mai regăsesc în magazinele deja existente în Capitală. Haine cu aer de Paris

„Totul s-a desfăşurat super repede. Dar acum văd că lucrurile se mişcă bine, şi oamenii au auzit despre noi, iar hainele se vând“, spune, mereu cu zâmbetul pe buze, tânăra de 27 de ani, a cărei idee s-a transformat într-un magazin cochet, cu fuste vaporoase şi colorate, salopete îndrăzneţe, pantaloni „obraznici“, genţi, pantofi şi bijuterii, multe dintre ele unicat.

„Am încercat să fie altfel de haine aici şi de aceea am căutat designeri foarte tineri, de-abia lansaţi sau care nu s-au lansat încă. Bine- înţeles, asta şi pentru că aşa puteam să păstrez şi preţuri mai mici“, dezvăluie Oana puţin din experienţa de marketing pe care a acumulat-o în anii în care a organizat evenimente. Pe lângă designeri români, ca Florentina Giol, Claudia Castrase, Kinga Varga sau Ana-Maria Lungu, la Ummagumma găsiţi haine venite de la Paris.

„Pe Aurelie Jaubert am cunoscut- o într-o vacanţă în Franţa. Am intrat în magazinul ei de la Paris, unde am găsit foarte multe chestii mişto, şi am avut norocul să fie şi ea acolo. Am întrebat-o dacă n-ar fi interesată să colaborăm şi a fost de acord“, povesteşte Oana scurtul drum al modei de la Paris, la Bucureşti. „În fiecare săptămână, ceva nou“

Surprinsă că vânzările au întrecut-o în aşteptări, bucuroasă că vorba despre magazinul ei se duce repede, Oana vrea să-şi surprindă clientela în formare. „Încercăm să aducem în fiecare săptămână mă- car câteva haine noi. Nu vrem să plictisim oamenii cu aceleaşi chestii, mai ales că ideea e să se întoarcă la noi“, spune fata cu ideea. La fel ca Pink Floyd, care voiau să scoată „Ummagumma“ şi să nu mai cânte niciodată piesele de pe el. Şi, aşa cum fiecare membru al formaţiei a făcut o piesă fără să-i pese de ceilalţi, tinerii care îşi aduc hainele la Ummagumma nu urmează o linie comună, şi tocmai asta face magazinul să corespundă unei varietăţi destul de mare de gusturi.

Cât despre preţuri: sandalele cu fundiţe, care se pot schimba, făcute de Coca Zaboloteanu, costă 300 de lei, fustele au preţuri între 160 şi 200 de lei, rochiile trec de 220 de lei, iar tricourile costă între 80 şi 160 de lei, dar nu găsiţi două la fel. Cerceii, colierele, inelele şi genţile de la Unda au preţuri care variază între 30 de lei - bijuteriile, şi 80-100 de lei - trăistuţele.

Ne puteți urmări și pe Google News