Umilință cruntă la DNA. Completul de la ÎCCJ îi pune pe procurori cu „botul pe labe”

Umilință cruntă la DNA. Completul de la ÎCCJ îi pune pe procurori cu „botul pe labe”

Procurorii de la DNA suportă o nouă umilință din partea completului de cinci judecători de la ÎCCJ condus de Iulian Dragomir.

Luni, 9 noiembrie 2020, Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, condus de vicepreședintele ÎCCJ Iulian Dragomir a menținut achitarea încasată de către DNA la fond, astfel cum a fost pronunțată de un complet de 3 judecători al instanței supreme, în cazul unui deputat trimis în judecată pentru presupuse fapte de șantaj și folosirea influenței.

Cine a fost achitat?

Este vorba despre deputatul Pro Romania (ex-PSD) Mihai Valentin Popa, pe care parchetul anticorupție a vrut să-l înlăture printr-un rechizitoriu instrumentat de procuroarea Monica Munteanu, de la celebra „unitate de elită” DNA Brașov.

Deși în decembrie 2017, când a fost trimis în instanță rechizitoriul, șeful DNA Brașov era Cornel David-Deca, a fost nevoie ca actul de acuzare să fie semnat de către șeful Secției a II-a de la DNA Central din acel moment, Marius Bulancea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnaliștii de la Lumea Justiției au explicat la acel moment motivul cu ocazia prezentării achitării de la fond, primite de Mihai Popa din partea judecătoarelor Lucia Tatiana Rog, Lavinia Valeria Lefterache și Luciana Mera.

Cine l-a achitat pe Mihai Valentin Popa, definitiv?

„De data aceasta, achitarea definitivă a fost pronunțată de către magistratii supremi Ilie Iulian Dragomir, Eleni Cristina Marcu, Maricela Cobzariu, Ana Hermina Iancu si Dan Andrei Enescu.

Subliniem ca a existat unanimitate in sensul achitarii atat la fond, cat si la apel, opinia separata fiind exprimata doar cu privire la sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei.

In cele din urma, ICCJ i-a aprobat deputatului trimiterea la CCR a exceptiei de neconstitutionalitate, dupa cum veti citi mai jos. Mentionam ca parlamentarul a fost aparat de catre avocatii Dumitru-Irinel Samoila, din Baroul Bucuresti, si Constantin Ioan Gliga, din Baroul Brasov”, mai menționează Luju.

Minuta hotărârii definitive nr. 218/2020, pronunțate în cauza nr. 712/1/2020:

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr. 200 din 15 mai 2019 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, in dosarul nr. 3521/1/2017, privind pe intimatul inculpat Popa Mihai Valentin.

In baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelului declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie raman in sarcina statului.

In baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedura penala onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Popa Mihai Valentin, pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 220 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 09 noiembrie 2020”.