Parlamentar în trei rânduri, între 2000 și 2016, Florea Voinea are un profil care nu se găsește pe google.

Ca politician care a activat în PUR, partidul lui Dan Voiculescu, apoi în PSD și mai apoi în ALDE, Ică, așa cum îi spun prietenii, ocupă funcții importante într-o lume cu accesul limitat.

Despre Florea Voinea se vorbește în șoaptă, la Palatul Victoria nu are nicio încadrare oficială, însă este prezent în biroul Vioricăi Dăncilă, iar după unele voci din PSD, zilele acestea ar fi activ în negocierile despre moțiunea de cenzură.

Voinea a apărut imediat după plecarea după gratii a lui Liviu Dragnea în anturajul Vioricăi Dăncilă și se pare că este sfătuitorul cel mai apropiat al șefei Guvernului și cel care stabilește conexiunile acesteia cu oamenii din partid.
Nu apare în public alături de primul ministru și puține sau trunchiate sunt amănuntele despre Florea St. Voinea, scrie Europa Liberă.

În 2015, Victor Ponta l-a numit consilier onorific pentru promovarea relațiilor cu Republica Populară Chineză. Mai fusese în aceeași funcție și între 2012-2013 (ianuarie). Ică Voinea l-a secondat în acea perioadă pe Costin Mihalache, actualul șef al cancelariei Vioricăi Dăncilă, cel care se ocupa pe atunci, din postul de consilier de stat, de promovarea relațiilor cu Republica Populară Chineză.