În emisiunea „100 de minute” de la Antena 3, în dialog cu Alessandra Stoicescu, președintele PSD a insistat asupra faptului că, după ce a pus presiune pe companiile străine să nu mai externalizeze profitul, după ce a început lupta cu Statul paralel, au apărut o serie de amenințări, de la discreditare până la un atentat la viața lui. Acest lucru s-ar fi petrecut anul trecut, în aprilie.

Dragnea: Suntem într-un stat parțial mafiot

„Au venit patru străini în România, au fost cazați la Athénée Palace, din ceea ce mi s-a spus, și au stat trei săptămâni aici… Mă rog, am scăpat… Dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau să-mi iau pază”, a declarat Dragnea. Politicianul a adăugat că cei patru au ajuns aproape de el, că știe cine a pus la cale asta. „Suntem într-un stat parțial mafiot. Statul paralel este o mafie! Este o mafie!”, a afirmat Dragnea. El l-a indicat pe cel care i-ar fi plătit: „Un om celebru în lume”. Liderul PSD a dat și definiția Statului paralel și consideră că președintele Iohannis este captiv al sistemului. „Statul paralel este format din șefii instituțiilor, generalii serviciilor, din parchete, din servicii secrete, probabl și la DGA. Toți acești oameni au pus deasupra lor pe șeful statului. El are impresia că el conduce această mafie, de fapt mafia îl folosește”, a afirmat Liviu Dragnea.

În căutarea lui Paul Ionescu

Pentru ca un om să fie capabil să lupte cu un astfel de sistem, întins ca o caracatiță, se presupune că ar avea în spate o adevărată armată de consilieri. S-a vehiculat că toată strategia lui Liviu Dragnea ar fi opera generalului Florian Coldea. Liderul PSD a infirmat asta, mai mult, a spus că omul lui de bază este Paul Ionescu. Cel care îl privea din spatele reflectoarelor, deoarece îl însoțea la emisiune. „Nu am nevoie să-mi iau consilier pe Florian Coldea. Și în general n-am… Eu am un consilier, Paul Ionescu, pe care probabil că îl ştiţi, e cu mine aici (…) E un băiat civil, adică… Pentru că eu mă consiliez cu colegii din partid, cu secretarul general Marian Neacşu, cu o parte din vicepreşedinţi, cu preşedinţi de organizaţii”, a afirmat Dragnea. El a adăugat că nici de sfaturile lui Vasile Dîncu nu are nevoie, deși îl consideră un bun prieten. „Unii sunt supăraţi pentru asta. Unii sunt supăraţi pe el, alţii sunt supăraţi pe mine, dar este un om pe care eu îl apreciez foarte mult, cu bunele şi relele lui, cum şi eu sunt cu bunele şi relele mele prietenul lui. Dar să n-aveţi impresia că Vasile Dîncu este îndrăgostit de Florian Coldea sau George Maior. Să nu aveţi această impresie greşit”, a afirmat Dragnea. Contactat de „Evenimentul zilei”, Vasile Dîncu a declarat: Nu mă interesează acest subiect.

Omul care duce geanta

Numele lui Paul Ionescu este necunoscut pentru majoritatea social-democraților. O sursă din partid l-a dibuit rapid, dar nu după nume, ci după fotografie. „A, băiatul ăsta este mereu în preajma lui Dragnea, îi duce geanta”, ne-a precizat sursa.

Numele lui Paul Ionescu a fost intens mediatizat în iulie, 2018, când a fost audiat la DIICOT. „Nu are nicio legătură nici cu zona politică, nici cu zona parlamentară. Este un dosar din viața privată”, a declarat acesta după audieri. A adăugat că are calitatea de martor întrun deschis în 2017 și că nu poate da alte detalii. Se pare că ar fi vorba despre un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit declarației de avere a lui Ionescu Paul Mihail, postată pe site-ul Camerei Deputaților, consilierul lui Liviu Dragnea deține două autoturisme, cumpărate în 2012, un Renault Megan1 și un Peugeot 508; are un credit de 63.100 de lei, scadent în 2022. Anul trecut a câștigat 67.300 de lei. În declarația de avere scrie că Ionescu Paul Mihail este Director la Cabinet Secretar General.

O altă sursă din PSD, apropiată lui Liviu Dragnea, a spus că „asta cu consilierul Paul este poveste de adormit copiii”. „Dragnea este consiliat de o echipă din Israel. Numai ei puteau veni cu acest scenariu diabolic, să-l victimizeze pe Dragnea. Mă tem că a căzut în ridicol și arată, de fapt, cât este de disperat”, susține sursa EVZ.

 

Un mare brand, implicat în „tentativa de asasinat”

Imediat după declarațiile făcute de Liviu Dragnea, potrivit cărora cei care au vrut să-l asasineze s-au cazat la Athénée Palace Hilton, pagina de FaceBook a hotelului s-a umplut de recenzii. Majoritatea celor care au scris au dat dovadă de mult simț al umorului.

Doar că, vestea că aici ar fi fost găzduiți „criminali”, nu este de natură să aducă faimă. De dimineață, zecile de turiști care intrau în hotel nu auziseră de declarațiile lui Dragnea. Mai prevăzători, cei din staff-ul Hilton, au avut o și mai mare grijă de turiști, temători că la urechile acestora ar putea ajunge zvonuri defăimătoare. PR-ul hotelului, Mirela Burlacu, a declarat pentru EVZ: „Nu pot oferi o poziție oficială, vreau doar să menționez că securitatea hotelului a fost și este asigurată în permanență”. Vedeta americană Paris Hilton, moştenitoare a imperiului financiar format din hotelurile Hilton, a fost de două ori în România, dar nu s-a cazat niciodată la Athénée Palace Hilton. Săptămâna trecută ea a ajuns la Mamaia cu un elicopter. Celebră pentru stilul de viață opulent, Paris a susținut un show live de DJ și în București și pe Litoral. (Maria Stan)

 

Ieri, Liviu Dragnea a revenit cu amă-nunte: „Și Irina (n.r. – iubita lui) i-a văzut pe asasini”

 

„Este halucinant ce se întâmplă”

Fostul președinte al PSD, Victor Ponta, a scris că este halucinant ce se întâmplă. „Ori oamenii aceștia iau aceleași droguri, ori mint de îngheață apele și își bat joc de toată lumea/ sau cred că scapă de închisoare și merg la ospiciu? Când îl văd așa verde la față pe Dragnea îmi este teamă că prima variantă este cea adevărată! În ambele situații nota de plată va fi achitată de România!”

„Fără dovezi este iresponsabilitate”

Când spui că România este „un stat parțial mafiot”, când acuzi instituțiile statului că nu își fac datoria față de tine (nefurnizându-ți informații secrete, dincolo de mandatul lor legal), când ataci anumiți parteneri internaționali de acțiuni ilegale pe teritoriul Romåniei sau când vorbești de lovituri de stat, ori ai dovezi, ori ești iresponsabil”, a declarat Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Recenzii pe site-ul hotelului:

Doru Roman: Vă dau 5 stele pentru încurajare, dar pe viitor, fiți mai atenți cu profesioniştii. Creați-le condiții să nu mai dea greş.

Ștefan Eusebiu: Sunt unul din cei 4! Datorită lobby-ului bar, la care curgea Moet la greu…. gen fântână, pe cătare am văzut bulbuci. Data viitoare când cer ceva cu bule, dați măcar o bere, că-i mai slabă! Venim înapoi în câteva săptămâni. Rezervați vă rog loc pe terasa de la etaj cu vedere la Victoriei, aducem noi corturile.

Alexandru Cosmin: Aveți grijă cu micul dejun deoarece ouăle sunt fierte prea mult! Din cauza lor echipa a ratat ținta? Domnul S., precum și toți românii sunt supărați. Pentru cazare vă acordam 5 stele

Parchetul general, SRI și SPP reacționează

Oficiali din Parchetul General au declarat că Liviu Dragnea a făcut afirmaţii grave aseară care pot induce starea de panică în rândul populaţiei, precum şi ideea că reprezentanţii statului român se află în pericol. Din verificarile telefonice făcute în această dimineaţă nu se confirmă existenţa unui dosar penal privind un posibil atentat împotriva lui Liviu Dragnea, au explicat sursele citate.

SPP își păstrează neutralitatea

Serviciul de Protecţie şi Pază nu a fost sesizat în nici un fel în legătură cu afirmaţiile făcute publice ieri, referitoare la un posibil atentat, de către preşedintele Camerei Deputaţilor.

Serviciul de Protecţie şi Pază îşi păstează neutralitatea și își desfăşoară activitatea conform legii. SRI a răspuns EVZ „Vă mulțumim pentru interesul pe care îl acordați activității Serviciului Român de Informații și vă transmitem mai jos, răspunsul la solicitarea dumneavoastră. Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români şi nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea sa fizică”.

Cititorii EVZ își spun părerea despre temerile lui Dragnea

Petre:

Ce a vrut să spună asta? În ultima vreme a fost – și au văzut-o toți romanii -, o singură amenințare cu moartea: jandarmii înarmați cu muniție de război în fața oamenilor pașnici din piața Victoriei. Despre această amenințare să vorbească și Dragnea, și Tăriceanu, și prim-ministrul, cu toată suita lui, și PSD-iștii din capul partidului.

Gorenje:

Cetățenii au cerut doar ca Justiția să fie lasată în pace de Guvernele lui Dragnea. Nu suprimarea fizică a unui penal corupt până în măduva oaselor e soluția pentru România, ci existența și funcționarea unor instituții puternice, fără amestecul politicului, care să sancționeze rapid și legal orice abuz, așa cum scrie în Constituție. Nu dorim moartea păcătosului ci îndreptarea lui prin aplicarea legii!

Septi Cazac:

Se pare că liderii PSD sunt în pericol, cu amenințări dintre cele mai serioase! În schimb, dl. Darius Vâlcov a fost și este amenințat în continuare doar cu închisoarea.

Acestea sunt doar câteva dintre comentariile pe care cititorii EVZ le-au făcut pe site.

 

Comentarii sumare în presa internațională

Declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, legate de „tentativa de asasinat” asupra sa, au fost tratate telegrafic de presa internaţională. Principalele agenţii de presă care au relatat subiectul, Reuters şi Associated Press, au pus accentul pe declaraţiile sale privind „organizarea unei lovituri de stat”. Reuters l-a citat pe Dragnea: „Au vrut să mă asasineze anul trecut, au venit 4 străini care s-au aflat în România timp de 3 săptămâni. Am aflat cine i-a plătit…” Reuters a comentat că există „o tendință de demonizare a lui Soros în statele Europei Centrale și de Est, unde democrațiile iliberale se află în ascensiune”.

Știrea Associated Press a fost preluată şi de Washington Post, fără modificări sau comentarii. Trimiteri sumare la declaraţiile lui Dragnea apar şi într-un comentariu mai amplu despre Europa de Est, pe siteul express.co.uk, unde se face referire la „lovitura de stat eşuată”. BUCUREȘTI, 22 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pe un ton surprinzător de puțin afectat, Liviu Dragnea i-a declarat realizatoarei TV Alessandra Stoicescu, rămasă mută de uimire, că în urmă cu puțin timp a fost vizat de o „tentativă de asasinat. Cazul este unic în istoria recentă a României, un demnitar de rang înalt – posibila victimă a unui asasinat comandat de afară – și executat de străini!”