Evenimentul Zilei > Social > ȘCOALA TE VREA TUNS. Fotografii și mărturii uluitoare ale elevilor pe care directoarea nu-i mai primește la ore cu plete
ȘCOALA TE VREA TUNS. Fotografii și mărturii uluitoare ale elevilor pe care directoarea nu-i mai primește la ore cu plete

ȘCOALA TE VREA TUNS. Fotografii și mărturii uluitoare ale elevilor pe care directoarea nu-i mai primește la ore cu plete

În anul 2012, într-un liceu din București, doi elevi nu sunt primiți la ore până nu se tund, acesta este mesajul uluitor postat la avizier chiar de directoarea unității școlare. Anunțul a revoltat întreaga școală.

Conducerea Colegiului Național Ion Neculce i-a înștiințat pe doi dintre elevii unității că, de astăzi, 6 martie, nu mai au ce căuta la ore dacă nu se tund. Mesajul este scris de mână și este semnat chiar de directoare, profesoara Cătălina Olaru, care nu a putut fi contactată.
Unul dintre băieții care au interdicție este Fiuciuc Andrei Nicolas (foto), elev în clasa a XII-a E. Băiatul a rămas mut de uimire când la avizierul liceului a văzut afișul semnat de directoare. L-a fotografiat și l-a postat pe pagina sa de Facebook, în semn de protest. Azi a fost la școală, dar i s-a spus că a fost exmatriculat pentru trei zile.
„Anunțul este cât se poate de real. Momentan aștept să văd ce decizie se va lua în consiliul profesoral de mâine. Azi am fost la școală și, inițial, ni s-a spus că am fost exmatriculați trei zile. Am cerut o hârtie care să ateste asta și ni s-a oferit ușa. O oră mai târziu mi s-a spus că pot să intru la ore, dar că mâine la 12 jumătate trebuie să particip la consiliul profesoral ”, ne-a declarat elevul.

SURSĂ: FACEBOOK
Cel de-al doilea elev vizat de anunțul conducerii se numește Teodor Vasilescu și este elev în clasa a XII-a B.
I
„Mi se pare un abuz de cea mai joasă speță”
Și colegii lui se declară nemulțumiți de gestul directoarei.
„Chestia asta e o tâmpenie, oricum sunt amândoi majori, deci ar trebui să-i doară-n bască. Pe bune, dați un anunț undeva cu asta”, comentează unul dintre colegii băiatului.
„Mi se pare un abuz de cea mai joasă speță. E vorba de discriminare, de limitarea unui drept legal, care nu poate fi condiționat de toanele unei directoare comunistoide”, se revoltă un alt coleg.
„Elevii trebuie înștiințați personal când sunt sancționați”
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar General al Municipiului București, Marian Banu, spune că elevii pot fi sancționați și pentru vestimentație sau imagine necorespunzătoare, în acord cu regulamentul de ordine interioară a școlii, însă trebuie să fie înștiințați personal.
„Nu este niciun scandal. Scandalos este că elevii liceului au postat pe Internet poze și jigniri la adresa directoarei. Am cerut conducerii o informare despre ceea ce se întâmplă acolo. Cert este că elevii aceia au multe absențe și o atitudine necorespunzătoare. Că trebuia să fie înștiințați personal, nu la avizier, asta este altceva”, precizează Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Muncipiului București.