Filmul a fost cenzurat, confiscat, anulat și apoi renăscut pentru a deveni cel mai vizionat film italian vreodată. Acum, filmul cu Marlon Brando și Maria Schneider, revine în cinematografe zilele acestea.

Rreamintim că, Bernardo Bertolucci, a recunoscut faptul că acea secvenţă din "Ultimul tango la Paris" dintre Marlon Brando şi Maria Schneider nu a fost discutată cu actriţa în detaliu. La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider – doar 19.

"Voiam reacţia ei ca fată violată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă în mod real".  Bernardo Bertolucci a dat asigurări că actriţa Maria Schneider ştia despre controversata scenă a violului din filmul „Ultimul tango la Paris”, dar a recunoscut că „singura noutate” a fost untul pe care Marlon Brando l-a folosit pe post de lubrifiant. Acesta este varianta povestită de cineast despre  ce s-a întâmplat în spatele violului real, planificat împreună cu Marlon Brando, notează iodonna.

Refacerea filmului, realizată de CSC-Cineteca Nazionale în colaborare cu Grimaldi Film Productions și Studioul Metro-Goldwyn-Mayer, a pornit de la negativul original. Corecția de culoare a fost efectuat la laboratorul Laserfilm la Roma, sub supravegherea lui Vittorio Storaro, autorul fotografiei filmului, și un fost student al Cinematografiei Centrului Experimental, care a fost încântat să aibă personal atât de profesionist.

Te-ar putea interesa și: