Interpretul de muzică populară Anatol Latîșev a evoluat pe scenă cu ultimele sale piese chiar cu câteva ore înainte de a trece în neființă. Fiica acestuia, Anastasia Latîșev, a povestit despre ultima evoluție a artistului și durerea pe care o are toată familie în urma pierderii tatălui său. Anatol Latîșev s-a stins din viață în seara zilei de duminică, 4 august curent, la vârsta de 63 de ani.
„Tata se simțea bine”
Fiica interpretului a vorbit despre ultimele zile din viața acestuia. Tânăra a subliniat că Anatol Latîșev nu a evocat probleme de sănătate.
„Tata a murit subit, nu ne-am aşteptat nici o secundă. Se simțea bine mereu și era vesel și plin de viață așa cum îl știți cu toții! Domnul să îl ierte și odihnească în pace. Aveți grijă de oamenii dragi. Ei pot muri într-o secundă și nimic nu îi mai poate întoarce. Spuneți-le că îi iubiți, eu așa și n-am reușit”, a spus Anastasia Latîșev, fiica interpretului într-o postare pe Facebook.
Tânăra a publica ultima poză a artistului. Aceasta a fost făcută cu câteva ore înainte de a pleca la ceruri. „Tata a fost surprins pe scenă cu cântecul său drag pentru poporul pe care îl iubea mai mult ca pe orice”, a spus Anastasia Latîșev.
Când va fi înmormântat artistul
Sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Anatol Latîșev va fi adus marți, începând cu ora 19:00, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, unde se va afla toata noaptea.
Miercuri, în Catedrala Mitropolitană, între orele 07:00 - 10:00, va avea loc Sfânta Liturghie și Slujba Prohodului.
Ulterior, între orele 10:00 - 12:00, sicriul va fi depus în foaierul Palatului Național „Nicolae Sulac” pentru ca toți cei care l-au prețuit pe marele artist, să-i poată aduce un ultim omagiu.
La ora 12:00, procesiunea funerară se va îndrepta spre Cimitirul Central de pe strada Armenească, unde va avea loc înmormântarea.
Anatol Latîșev în lumea muzicii
Anatol Latîșev s-a născut pe 23 martie 1961, în satul Dobrogea Nouă, raionul Sângerei. Acesta a absolvit școala în satul natal, după care a studiat la școala muzicală din Dubăsari. A urmat Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău.
Artistul a lucrat în Orchestra de muzică populară „Fluieraș”, timp de 20 de ani. La „Fluieraș” a colaborat timp de cinci ani cu marele maestru Nicolae Sulac. În ultimii ani, cânta cu Orchestra „Trandafir de la Moldova”.
De mai bine de 20 de ani, Anatol Latîșev a fost membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova. A ctitorit din temelie biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitatea natală Dobrogea Nouă.