Galezii, ultimii britanici rămași în cursa calificării la turneul final din Franța, vor da piepet în această seară, în „sferturi”, cu temuta Belgie, de la ora 22.00 (în direct la Pro TV și Dolce Sport 1).

S-au duelat și-n preliminarii

Dacă ne uităm în spate, în preliminariile Euro 2016, Țara Galilor și Belgia au luptat cot la cot în aceeași grupă, în care „dracii roșii” au terminat pe prima poziție, chiar în fața britanicilor. În primul meci din calificări, cele două tabere au terminat cu un scor alb, la Bruxelles, iar în a doua confruntare, „dragonii” au triumfat cu 1-0, în fața Belgiei, la Cardiff.

Acum, la turneul final din Hexagon, disputa de astăzi îi va aduce în prim-plan pe Gareth Bale și Eden Hazard, cele două staruri ale galezilor, respectiv belgienilor. Țara Galilor se laudă cu vedeta lui Real Madrid, în timp ce lotul lui marc Wilmots numără cel puțin zece jucători de top care fac furori în Europa. Deși Belgia pornește din start ca favorită la calificarea în „careul de ași” la Campionatul European, privirile se îndreaptă însă către galezi, care fac senzație chiar la debutul lor la un turneu final continental.