Ultimele ore din viața tânărului din Timișoara ucis de COVID 19. A murit la scurt timp după ce a cerut să fie externat

Încă o dată, medicii ne atrag atenția să nu ne jucăm cu viața noastră iar la cel mai mic semn de răceală să mergem de urgență la medicul de familie sau să sunăm la 112.

Bogdan Marinescu avea 34 de ani și a murit după ce s-a infectat cu temutul coronavirus chinezesc. Cel mai probabil, Bogdan s-a infectat în Italia unde a mers în concediu.

Medicii de la Timișoara spun că bărbatul avea o afectare pulmonară masivă, de peste 80 la sută, iar acest lucru i-a fost fatal, deoarece au apărut diverse complicații. Bogdan nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut în puterea vaccinului și făcea parte din grupul scepticilor. De fapt așa s-a și purtat până la final.

„N-am mai rezistat şi a trebuit să vin la spital, cu ultimele puteri, o afectare pulmonară de 80%. Am crezut că o să mor în fiecare zi!”, a spus Bogdan acum câteva zile.

Întrebat de ce nu s-a vaccinat, bărbatul a spus că fiecare face ce vrea cu viața lui și că acum a ajuns la concluzia că e mai bine să te vaccinezi.

„La urma urmei, fiecare decide pentru viaţa lui, dar am văzut acum, pe propria piele că e mai bine să te vaccinezi decât să faci o formă atât de gravă”, a mai spus atunci, Bogdan.

A murit la două ore după ce a cerut să fie externat

După ce a început să simtă mai bine, după trei săptămâni de internare, perioadă în care starea lui s-a ameliorat, Bogdan a cerut să fie externat. Ba mai mult, chiar a semnat un document prin care solicita expres acest lucru și că își asuma orice risc.

Bărbatul de 34 de ani avea o firmă de construcții și nu s-a vaccinat pentru că nu credea în eficiența acestor vaccinuri.

A murit de embolie

Medicii spun că moartea lui Bogdan s-a datorat unui cheag de sânge care s-a pus în mișcare și a făcut o embolie, ceea ce l-a costat viața. Este știut că infecția cu noul coronavirus poate provoca apariția unor cheaguri de sânge care se pot pune în mișcare și pot provoca decesul pacientului.

„Acest val 4 al nevaccinaților este de fapt valul coronascepticilor. Chiar dacă cred sau nu cred, ei ar trebui să aibă încredere în sistemul medical, în medici, pentru că noi ceea ce vrem să facem este să salvăm viața oamenilor. Vreau să aduc în atenția dumneavoastră încă un caz în care un pacient cu saturația la 50% a refuzat dispozitivul de high flow, a refuzat creșterea concentrației de oxigen pe propria semnătură, periclitându-și astfel cu bună știință sănătatea și viața”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș" din Timișoara.