Evenimentul Zilei > International > Ultimele CUVINTE ale lui TILLERSON înainte de a PĂRĂSI Departamentul de STAT. Nimic despre TRUMP
Ultimele CUVINTE ale lui TILLERSON înainte de a PĂRĂSI Departamentul de STAT. Nimic despre TRUMP

Ultimele CUVINTE ale lui TILLERSON înainte de a PĂRĂSI Departamentul de STAT. Nimic despre TRUMP

Secretarul de stat american în exerciţiu, Rex Tillerson, a vorbit, în discursul său de adio, despre Washington ca despre “un oraş care poate fi foarte rău intenţionat".

Tillerson, demis săptămâna trecută de Donald Trump, nu a pronunţat niciun cuvânt despre preşedintele Statelor Unite în discursul său, aplaudat îndelung de angajaţii Departamentului de Stat veniţi să îl salute în holul de la intrare.

"Aş dori să vă cer fiecăruia dintre voi să aveţi în fiecare zi un gest de bunăvoinţă pentru altcineva. Suntem într-un oraş care poate fi foarte rău intenţionat", a spus el, întrerupt de râsete şi aplauze. "Nu sunteţi însă obligaţi să participaţi la această stare de spirit", a adăugat Tillerson, cu emoţie în glas, potrivit Agerpres.

Fostul director executiv al Exxon Mobil, un nou venit în politică, a repetat mereu, de-a lungul anului său de mandat, că este nou la Washington, ca pentru a se demarca mai bine de "mlaştina" politicienilor.

"Toţi putem decide cine vrem să fim, cum dorim să fim trataţi şi cum dorim să îi tratăm pe ceilalţi", a insistat Rex Tillerson, înainte de a părăsi imensa clădire Foggy Bottom, sediul diplomaţiei americane la Washington, pentru a pleca spre Texasul natal, unde posedă un ranch.

Rex Tillerson, 65 de ani, rămâne tehnic secretar de stat până la sfârşitul lunii martie, dar i-a delegat întreaga responsabilitate publică şi politică adjunctului său John Sullivan, aşteptând confirmarea de către Congres a succesorului său desemnat de Donald Trump, directorul CIA Mike Pompeo, care va avea loc abia în aprilie.

Preşedintele american a invocat "dezacorduri" în mai multe dosare, în special acordul privind programul nuclear iranian pe care ameninţă să îl părăsească, pentru a justifica îndepărtarea secretarului său de stat.

Surse de la Washington au afirmat anul trecut că Tillerson l-ar fi numit "imbecil" pe Trump în iulie, după ce preşedintele a sugerat o creştere de zece ori a arsenalului nuclear al SUA.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.