O decizie în acest sens ar putea fi luată în luna februarie, în cazul în care Parlamentul nu se va grăbi cu adoptarea inițiativelor legislative în acest sens.

„Dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare nişte proiecte de interes public pe care foarte mulţi români le aşteaptă, este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii, însă nu o facem ca o modalitate de a sări peste rolul Parlamentului, de a ocoli rolul Parlamentului, ci pur şi simplu ca pe o modalitate de eficienţă în decizia publică”, a spus Turcan.

Totodată, vicepremierul a subliniat că mai există și posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în care să fie puse în discuție aceste proiecte.

„Vom evalua inclusiv varianta unei sesiuni extraordinare, însă am văzut până acum că o sesiune extraordinară nu a condus la foarte multe decizii legislative pe care le-au dorit cei care au convocat sesiunea extraordinară. Evaluăm şi această variantă. Dacă nu, la începutul lunii februarie vom apăsa pe acceleraţie pe aceste proiecte pe care le-am menţionat şi dacă Parlamentul nu reacţionează aşa cum ar trebui în interes public, vom evalua varianta angajării răspunderii”, a spus Turcan.

Ea s-a arătat sceptică în legătură cu oportunitatea convocării unei sesiuni extraordinare, câtă vreme nu există o majoritate parlamentară favorabilă. În acest context, vicepremierul a subliniat că alegerile anticipate rămân o prioritate pentru PNL.

„Până acum, din nefericire, majoritatea formată în jurul PSD mai mult a blocat Parlamentul, l-a transformat într-o instituţie de susţinere a unor interese de partid şi nu într-o instituţie care să lucreze în interes public. Alegerile anticipate rămân în continuare un proiect foarte important pentru PNL”, a precizat Raluca Turcan

Te-ar putea interesa și: