Ghinion în ultima zi a minivacanței de 1 Mai pentru doi turiști care se pregăteau să plece spre casă. Un tânăr de 26 de ani din Călărași a rămas fără permis de conducere după ce, pe DN39, în apropiere de Eforie, polițiștii au observat că mașina pe care o conducea  circula fără cauciuc la una dintre roți. Surpriza  a fost și mai mare când s-a constatat că șoferul conducea sub influența băuturilor alcoolice, 0,61 mg/l alcool în aerul expirat.

La Vama Veche, mai mulți tineri au ajuns cu autoturismul pe plajă, intenționând să facă o ultimă poză, ca amintire de la mare. Mașina s-a împotmolit însă, în nisip. A fost scoasă cu greu cu ajutorul mai multor turiști care s-au chinuit mai bine de o jumătate de oră.  Proprietarul mașinii riscă acum o amendă de 20.000 de lei de la Apele Române.

Jandamii Grupării Mobile Constanța au avut și ei de furcă în controalele din noaptea trecută. În numai câteva ore au surprins, în Mamaia și Vama Veche, 11 tineri cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani având asupra lor substanțe halucinogene. Un plic autosigilant cu 35 grame de cannabis, 30 de pliculeţecu etnobotanice, un ambalaj de staniol în interiorul căruia se aflau aproximativ 10 grame de de substanţă galben-verzui, şapte pastile de culoare roz şi verde, două grindere metalice, un cântar. Tinerii au ajuns în atenția polițiștilor de la Antidrog Constanța.

A fost minivacanța cu cel mai mare număr de turiști înregistrați vreodată în această perioadă a anului pe litoral. Seara trecută, în stațiunile de la mare erau 78430 de turiști. Cei mai mulți, 40.150, la Mamaia. Satul Vama Veche  avea 17.600 iar Năvodari s-a situat pe locul al treilea cu 9700 de locuri ocupate în hotelurile și pensiunile de pe malul mării. Infracțiunile privind ordinea și liniștea publică au fost puține față de anii trecuți, cu excepția cazurilor de tineri, români și străini, care, din cauza consumului de droguri, au ajuns la spital și apoi, pe mâna polițiștilor.