În Austria s-au înmulțit cazurilor celor care cad victim înșelăciunii prin metoda bancnotelor vechi, scrie ziarulromanesc.at.

Doi români sunt căutați de Poliție după ce au păcălit un șofer, pe care l-au deposedat de 420 de euro. Victima, un bărbat de 30 de ani, a fost abordată în staţia de autobuz din St. Kanzian. Un român i-a cerut ajutorul pentru a face un plin de combustibil, în schimbul favorului oferindu-I o bancnotă veche românească, dar despre care i-a spus că în present are o mare valoare.

Cu vorbă mieroasă și mult talent actoricesc, escrocul l-a convins pe şoferul austriac de valoarea mare a bancnotei. Acesta din urmă a acceptat să-i plătească românului contravaloarea plinului la benzină, 420 de euro.

Fiindcă a fost, totuși, suspicios și a notat numărul de înmatriculare al maşinii românului, austriacul are șanse să i se facă dreptate. Poliția caută acum banda de escroci români, căci verificările ulterioare au arătat că sunt mai mulți indivizi care operează prin metoda bancnotelor vechi.