Mai aveţi la dispoziţie doar şapte zile pentru un sejur premium la mare, la preţuri mici. Ofertele vin de la hotelierii români.
Astfel, un cuplu poate petrece două nopţi în perla litoralului, Mamaia, în săptămâna care premerge sărbătorii de 1 mai plătind sub 500 de lei, la un hotel de trei stele.
Spre exemplu, hotelul Oxford şi Villa Sky din Mamaia, clasate la trei stele, au pentru weekendul viitor sau oricare alte două zile din această săptămână tarife de 455 şi 437 de lei.
În acelaşi weekend vă puteţi caza şi la hoteluri renumite de patru stele plătind 500 – 600 de lei. Micul dejun este inclus în preţ. Dacă nu ţineţi neapărat să mergeţi la mare în Mamaia şi alegeţi Constanţa sau o altă staţiune de pe litoral veţi avea acces la tarife de două sau chiar trei ori mai ieftine.
Spre exemplu, în Eforie Nord, un sejur în aceleaşi condiţii menţionate mai sus costă la un hotel de trei stele între 190 şi 350 de lei. Ca să prindeţi oferta de pe ultima sută de metri a turoperatorilor s-ar putea să fie prea târziu pentru o rezervare prin agenţie de turism.
Aşa că apelaţi la internet. Ca orice turoperator care se respectă, şi cei de la noi se promovează pe site-urile prestigioase de rezervări online, cum ar fi booking. com. Pentru vacanţa de 1 mai preţurile la cazare cresc uşor.
Deşi odată cu deschiderea sezonului hotelierii majorează tarifele faţă de extrasezon, acestea nu vor fi mult peste cele actuale, din cauza cererii slabe. Cu toate astea, preţurile de acum sunt cu cel puţin 50% mai ieftine decât în vârful de sezon.
Vama, 2 Mai şi Costineşti, cele mai ieftine
Cine preferă ultimele zile din aprilie pentru ieşirea pe riviera românească, dar nu dispune de un buget generos, poate lua în calcul şi staţiuni precum Vama Veche, 2 Mai sau Costineşti care au unităţi de cazare deschise.
Un tarif de 314 lei pentru două nopţi la trei stele pe litoralul românesc poate părea ireal, însă este valabil pentru cazare în Vama Veche (hotel Jacuzzi). Pentru cei mai puţini pretenţioşi staţiunea oferă cazare şi la 140 de lei (hotel Golden Sea, două stele), tot un sejur de weekend.
Şi mai ieftină este 2 Mai, unde se poate sta tot weekendul la pensiune de trei stele cu 135 de lei (pensiunea Casa Margo). Deşi este una dintre cele mai populate staţiuni de pe litoralul românesc, Costineşti se vinde ieftin în extra sezon. Două persoane plătesc pentru un weekend 122 de lei la o pensiune de trei stele (vila Cristal) sau 174 de lei pentru un hotel de două stele (Atena).
(A contribuit Ana-Maria Smădeanu)
Inaugurare inedită a noului sezon estival Anul acesta, sezonul estival va fi deschis oficial pe 28 aprilie. Evenimentul care va marca debutul de sezon va fi organizat în staţiunea Mamaia. Spre deosebire de ceilalţi ani, turiştii vor avea parte de o mulţime de suprize cu această ocazie, potrivit lui Cristian Petrescu, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ministrul a inspectat plajele din Mamaia şi Neptun weekendul trecut. "Am venit să văd starea plajelor, să vă cât de pregătite sunt, iar din ceea ce văd aici este în regulă", a spus ministrul. Potrivit acestuia, toate lucrările de amenajare ar trebui să se încheie până pe data de 1 mai.
"Este adevărat că plajele nu sunt în ograda noastră, noi ne ocupăm de promovare şi am venit să ne asigurăm că turiştii vor avea parte de plaje bune şi tot ce au nevoie începând cu 1 mai. Vrem doar să tragem semnale de alarmă acolo unde e cazul şi să-i felicităm acolo unde e cazul", a spus Cristian Petrescu.
Se fac ultimele amenajări
Nu toate staţiunile sunt pregătite 100% pentru primirea turiş tilor. În prezent, în staţiunea Neptun se lucrează la amenajarea trotuarelor şi la realizarea de locuri de parcare. Lucrările pot fi însă finalizate în câteva zile, până pe data de 1 mai.
"Şeful de şantier ne-a promis că va fi gata şi eu sper să fie gata. Ne-am făcut partea noastră, mai departe cum se administrează investiţia e o altă discuţie. Dacă nu se respectă termenul, vor exista sancţiuni, conform contractului", a afirmat Cristian Petrescu.
Citiţi şi:

  • Vacanţa de 1 Mai, ultima strigare!
  • Ministrul Turismului verifică plajele de pe litoral