Supărarea că a fost trădat de cei apropiați în care mai spera că il pot ajuta, l-au făcut pe Sorin Apostu să își dea demisia din funcția de primar al Clujului. Apostu a fost arestat pentru luare de mită fiind acuzat că a luat prin intermediul soției lui, avocata Monica Apostu, diverse sume de bani de la firme care aveau relații de afaceri cu Primăria Cluj Napoca.

Speră că demisia ar putea îmbuna judecătorii

Apostu a fost acuzat de judecătorii de la Curtea de Apel CLuj, că nu poate fi eliberat, dearece există riscul major, ca în calitatea lui de primar, să influențeze martorii și probele de la dosar. Ca urmare, azi în jurul orei 16.00, avocata Gianina Cuc de la biroul de avocatura Tiberiu Ban, cel care îl apără pe Apostu, a depus la registratura Primăriei Cluj Napoca, cererea de demisie precum și o scrisoare publică adresată clujenilor.

În acest document, Apostu le cere clujenilor să râmână uniți. „Mă despart de dv. cu inima împăcată că am făcut tot ce am putut pentru a moderniza capitala Transilvaniei, pentru a face din Cluj Napoca un exemplu de dezvoltare economică și administrativă. Alături de dv., am construit imaginea unui oraș modern pe care întreaga Românie îl privește cu admirație.
Regret enorm că nu am putut duce la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus, dar plec din funcţia de primar cu speranța că veți râmăne uniți în jurul ideii de Cluj european și cu convingerea că traseul ascendent al acestui minunat oraș nu poate fi oprit.
Voi aștepta ca justiţia să-și urmeze cursul și să îmi pot dovedi nevinovăția. Voi rămâne mereu cu Clujul în suflet și cu clujenii în inimă", scrie Apostu în declarația lui către clujeni.
Surse din arest: de două săptămâni plânge încontinuu

Gardienii de la Spitalul Penitenciar Dej susțin că pe primarul demisionar al CLujului l-au cam lăsat nervii. „De două săptămâni plânge foarte mult și zice că nu mai suportă regimul de penitenciar", spune un gardian de la Dej.

Profesorul Gheorghiță Mateuț, care îl apără pe Apostu, a declarat pentru EVZ că decizia de a demisiona este una personală. "Nu cred că are legătură cu decizia Curții de Apel Cluj în care se arată că atât timp cât este primar în funcție poate influenţa martorii și probele. Eu am discutat cu el la telefon și nu mi-a zis ce vrea să facă. Mai degrabă este o decizie personală", a spus Gheorghiţă.