Astfel, pentru interval de valabilitate 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 03:00, meteorologii au emis o avertizare de cod Portocaliu pentru o mare parte din țară. Fenomene vizate sunt cantități de apă însemnate și o instabilitate atmosferică accentuată

În zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Și pentru interval de valabilitate 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00 s-a emis un cod Galben, fenomenul vizat fiind instabilitatea atmosferică temporar accentuată.

Pentru intervalul menționat, îndeosebi în estul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse
torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

O altă atenționare meteo cod Galben a fost dată și pentru interval de valabilitate 25 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 23:00
În acest răstimp se semnalează o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Pentru intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Vremea rea nu ne părăsește nici în acest weekend. La sfârșitul săptămânii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în special în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

Specialiștii mai spun că luna iunie ar putea fi printre cele mai ploioase din ultimii 60 de ani, iar per ansamblu, această vară va fi una a extremelor meteorologice.