Ultimă oră! Primele capete căzute în urma intoxicării elevilor de la școala 133

Ultimă oră! Primele capete căzute în urma intoxicării elevilor de la școala 133

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat într-o conferință de presă, miercuri, primele rezultate ale anchetei din cazul copiilor intoxicați cu otravă de șobolani, în școala 133 din capitală.

„În cursul zilei de astăzi, atât copiii de la Budimex, cât și cei de la Alexandrescu pot fi externați. Sunt în afara oricărui pericol. În următoarele zile cadrele medicale îi vor monitoriza atent pe copii, pentru a nu apărea vreo complicație. Școala este închisă până luni și inclusiv primăria se va implica în luarea tuturor măsurilor, ca să evitam orice incident de genul celor văzute în alte regiuni ale țării. Noi, împreună cu DSP și ISU, ne vom asigura că nu mai există vreun pericol pentru copii. Primăria a lucrat și în anul 2019 cu această firmă.

A avut un număr de 94 de treceri (n.r. aplicare de substanțe) la nivelul clădirilor din sector 4. Vă pot spune care este cea mai importantă măsură pe care am luat-o astăzi, pentru ca e clar că nu și-a făcut datoria în mod corespunzător: am decis rezilierea contractului și demararea urgentă, pâna mâine, a desemnării unei noi societăți comerciale care să preia atribuțiile de dezinfecție, fiind în plin sezon de gripă.”, a declarat primarul sectorului 4.

Primarul Băluță a mai spus: „Este un lucru simplu și extrem de rău: în momentul în care 24 de copii ajung la spital, devine evident că cineva a greșit!” 2 copii încă se află internați la Marie Curie, iar alți 5 la Grigore Alexandrescu.

Ne puteți urmări și pe Google News